SEGRE

URBANISME

La Paeria ordena al ministeri de l'Interior reparar l'antiga comissaria de Sant Martí

Tancar totes les obertures de l’edifici per evitar la proliferació de coloms i arreglar la teulada perquè no hi hagi filtracions || L’edifici està en desús des de l’any 2011 i ja han començat les obres

Vista posterior de l’antiga comissaria de Sant Martí, amb un operari treballant.

Vista posterior de l’antiga comissaria de Sant Martí, amb un operari treballant.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha ordenat al ministeri de l’Interior la reparació de l’edifici de l’antiga comissaria de la Policia Nacional del carrer Sant Martí, que va tancar definitivament l’octubre del 2011 i des d’aleshores està en desús. Arran d’una inspecció efectuada a finals de l’any passat i a conseqüència també de queixes veïnals per les molèsties que causen els coloms, tècnics municipals van emetre un informe en el qual van constatar que l’immoble tenia finestres i obertures de trasters obertes, així com forats a la teulada, que propiciaven la nidificació d’aquestes aus. Per aquest motiu, l’ajuntament va incoar una ordre d’execució “per incompliment del deure legal de conservació i rehabilitació de l’immoble”.

A mitjans del mes de gener passat, va atorgar a l’Estat un termini d’un mes per iniciar les obres, i aquest les va començar la setmana passada. L’empresa Singular, encarregada de les obres, va detallar que treballen en la clausura de totes les obertures de l’edifici perquè no hi puguin entrar els coloms, així com en la reparació de la teulada per evitar filtracions. Les obres es prolongaran previsiblement durant tota aquesta setmana. L’antiga comissaria de Sant Martí es va inaugurar el 1954 i va tancar el 2011. Des d’aleshores, està abandonada i l’estat s’ha anat degradant progressivament. A més, el novembre del 2015 va patir una okupació durant uns dies per part d’un col·lectiu de joves que va arreglar diverses sales i va organitzar tallers. La subdelegació va comunicar la situació al ministeri de l’Interior, que va instar a desallotjar-los, però quan la policia va procedir a fer-ho els okupes ja havien marxat.

Des de poc després del tancament de la comissaria, la Paeria va manifestar a l’Estat el seu interès a quedar-se amb l’immoble a través d’una permuta per un altre terreny edificable de propietat municipal que tingui una valoració similar. La intenció era destinar l’edifici a un equipament educatiu o social. L’alcalde, Àngel Ros, ha assegurat en diverses ocasions que han ofert la permuta de manera reiterada, fins i tot quan els socialistes governaven l’Estat, sense que hagin obtingut mai una resposta positiva. El mes passat va indicar en aquest sentit que “no han dit res”, però va afegir que “jo tampoc hi he insistit”. L’edifici de l’antiga escola de Magisteri, que estava situat just al davant de la vella comissaria de la Policia Nacional, també va acumular amb els anys desús i deteriorament, però ja és història. La Generalitat va culminar recentment la demolició i el solar resultant es destinarà a un aparcament de pagament, encara que els veïns preferirien algun equipament.

tracking