SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Quatre grups critiquen la gestió de la Llotja i exigeixen aclarir-ne el futur

PDeCAT, ERC, Crida i Comú presentaran quatre mocions diferents sobre aquesta qüestió al ple de divendres || Almenys tres demanen la dimissió de Peris

La Llotja serà protagonista en el pròxim ple.

La Llotja serà protagonista en el pròxim ple.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre dels sis grups de l’oposició a la Paeria presentaran al ple les seues mocions sobre la Llotja, després que l’empresa a la qual el Centre de Negocis i Convencions (CNC) havia atorgat la concessió renunciés a la gestió i l’ajuntament anunciés que l’assumiria. La moció del PDeCAT i Unió insta la Paeria a licitar l’elaboració d’una due diligence per al Centre de Negocis i Convencions, la Llotja SA i la fundació pública Teatre de la Llotja des de l’estrena de l’equipament el 2010 fins a l’actualitat.

Es tracta d’un procés que inclou recerca d’informació sobre activitat, possibilitats i perspectives de futur i negoci i estat del seu passiu i de l’actiu. ERC-Avancem demana que el CNC reclami, per les vies que sigui, el deute de l’empresa, un estudi sobre la situació econòmica i una auditoria de l’estat de les instal·lacions, així com un pla d’empresa per determinar quin model de gestió és millor i un pla estratègic.

Reclamen auditories, plans econòmics, simplificar la “trama” i fins i tot un procés participatiu

Insta a simplificar “la trama d’organismes que operen entorn de la Llotja” i demana al conseller delegat, Rafael Peris, un informe sobre l’activitat de l’equipament i que dimiteixi del càrrec “com a gest d’assumpció de responsabilitats”.

La moció del Comú reclama licitar com més aviat millor el sistema de venda d’entrades del teatre i precisa que haurà de ser motiu d’exclusió promoure obres d’art escènic o musicals i producció local d’espectacles. Proposa també recuperar el control del fitxer de dades dels 46.000 Amics de la Llotja.

I la de la Crida va més enllà de la gestió de la Llotja, que també censura, i critica “el model sorgit de la bombolla immobiliària. Exigeix la dissolució immediata del CNC i la fundació Teatre de la Llotja i que la Paeria assumeixi la gestió, que es faci un pla de viabilitat i s’iniciï un procés participatiu a la ciutat sobre el nou model.

També planteja reclamar els deutes, apartar la concessionària de la programació del teatre i començar a tramitar la reversió del terreny annex a la Llotja.

Rafael Peris, per la seua banda, va considerar infundades les crítiques de l’oposició. “Han demanat un consell d’administració i el fem demà, i les mocions del ple seran un déjà vu”, va afirmar.

Moció del PSC a favor del català a l’Estat El PSC presentarà al ple una moció per a “l’impuls del català i de la resta de llengües oficials en tots els àmbits de l’administració de l’Estat”, pocs dies després de l’acord amb Ciutadans per ampliar la possibilitat de fer tràmits online en castellà a la pàgina web municipal. Així mateix, el Partit Popular en presenta una altra sobre la recuperació del parc de les Basses.

tracking