SEGRE

URBANISME COMERÇ

El Govern ajorna l'aval a l'àrea comercial de Torre Salses al posar més objeccions al projecte

Encara veu problemes de mobilitat i exigeix ara tramitar-lo juntament amb el pla per a la prolongació del vial Víctor Torres || Els promotors confien que no suposi un retard i preveuen poder obrir el 2019

Vista dels terrenys del SUR 42 Torre Salses, situats entre els barris de la Bordeta i els Magraners.

Vista dels terrenys del SUR 42 Torre Salses, situats entre els barris de la Bordeta i els Magraners.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aprovació per part de la Generalitat dels canvis urbanístics per permetre una gran àrea comercial de 55.000 m² entre la Bordeta i els Magraners, a la zona ja urbanitzada de Torre Salses (SUR 42), es va deixar ahir sobre la taula en la reunió de la comissió territorial d’Urbanisme. Va ser la mateixa Paeria la que va demanar que no s’inclogués en l’ordre del dia, perquè l’informe de la Generalitat, que va rebre dimecres, incloïa noves objeccions quant a la mobilitat d’aquest futur sector, amb les quals l’ajuntament no està d’acord, va explicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. “Planteja noves condicions que no eren a l’informe anterior. Per això, l’alcalde ha trucat al conseller i van acordar deixar-ho sobre la taula. Ens veurem en els propers dies per parlar-ho”, va explicar l’edil.

La Generalitat reclama vincular els canvis urbanístics en aquest sector amb la modificació del Pla General aprovada en l’últim ple per allargar i eixamplar l’avinguda Víctor Torres, que ara mor a Palauet, fins a aquest sector, que fa una dècada que està urbanitzat amb carrers i voreres, però sense cap activitat.

Els promotors preveuen invertir 200.000 € més a habilitar un nou enllaç a la zona pel carrer Almeria

La Paeria no està d’acord amb aquesta interpretació, ja que entén que es tracta d’expedients diferents, i considera que la Generalitat entra en contradiccions. Ahir, el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, va afirmar que si no s’hagués retirat l’expedient, haurien emès un informe desfavorable per problemes de mobilitat del futur sector comercial.

Larrosa va indicar que el promotor d’aquesta zona, l’empresa Eurofund, ha complert tots els requisits de mobilitat fixats per Urbanisme.

Sobre aquest tema, fonts pròximes a l’empresa van indicar que modificaran el conveni urbanístic amb la Paeria per costejar els accessos, ampliant la seua aportació econòmica en 200.000 euros, que finançaran al 100 per cent la construcció d’un nou enllaç del SUR 42 amb el carrer Almeria. S’afegiran als 1,2 milions compromesos per pagar el 50 per cent de la prolongació del carrer Víctor Torres. Van indicar que la Generalitat els ha demanat garanties que es faran els dos accessos previstos.

Pel que fa als terminis, van assenyalar que ja tenien previst que els tràmits urbanístics no poguessin completar-se fins al setembre o l’octubre, de manera que confien a poder mantenir el calendari. Preveu poder iniciar les obres a finals d’any i obrir a l’inici del 2019.

tracking