SEGRE

BARRIS JUNTA

La Federació de Veïns aposta per no enllaçar la variant sud amb l’A-2

Preveu presentar una moció al ple perquè el Govern català renunciï al traçat que creuaria l’Horta || També demanarà garantir el dret de pas per camins

Imatge de la variant sud, que actualment només enllaça l’accés a l’autopista amb l’LL-11.

Imatge de la variant sud, que actualment només enllaça l’accés a l’autopista amb l’LL-11.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació de les Associacions de Veïns (FAV) de Lleida planeja presentar una moció al ple de la Paeria perquè insti el Govern de la Generalitat a aparcar definitivament la prolongació de la variant sud de Lleida, un projecte que implicaria que la C-13 creués tota l’Horta per enllaçar amb l’A-2 (variant nord) a prop d’Alcarràs. La decisió es va adoptar ahir durant la junta de la FAV. El seu president, Toni Baró, va indicar que “abans de portar-la al ple falta que la comissió de l’Horta de la FAV doni el vistiplau, però tot indica que hi ha màxim consens perquè el traçat va suscitar molt enrenou entre els veïns de la zona quan es va presentar i ja hi ha l’alternativa de l’autopista”. El projecte de prolongació de la variant es troba aparcat vuit anys després per la falta de pressupost (el cost estimat era de 179 milions d’euros) i perquè no hi ha consens al territori, com ja va publicar SEGRE fa una setmana.

D’altra banda, la junta de la FAV estudia presentar una altra moció perquè es garanteixi el dret històric de pas als camins de l’Horta i evitar, així, conflictes entre veïns com el de la granja Pifarré. Segons va explicar Francesc Rosselló, vicepresident de la federació, l’actual normativa autonòmica no preveu la preservació del dret històric de pas i aquest tampoc acostuma a constar a les escriptures de les propietats.

Sembla que la comissió del Centre Històric de la FAV, que pretén unir en un grup de treball els interessos comuns de les associacions veïnals de Jaume I, Centre Històric i l’Ereta, ja està més a prop de constituir-se. La FAV va assenyalar ahir que podria constituir-se el dia 9 de març o en una altra data pròxima que vagi bé als representants veïnals interessats.

Finalment, la federació va fixar les sessions de formació sobre protocol a càrrec de Paco Castillo per als dies 21 i 30 de març.

tracking