SEGRE

ADMINISTRACIÓ MOROSITAT

La Generalitat, condemnada per pagar tard a un taxista

Va liquidar amb més d’un any de retard 18.525 € que li devia || El TS ordena que li pagui 1.669,2 euros en interessos

Imatge d’arxiu d’una parada de taxis a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una parada de taxis a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat la Generalitat a pagar 1.662,9 euros en interessos de demora a l’empresa Taxi Lleida SCP per haver tardat més d’un any a liquidar els serveis de transport que li va prestar. Segons la sentència, datada el passat 29 de desembre i que el TSJC va fer pública ahir, aquesta empresa va presentar un contenciós el setembre del 2013 perquè li devia 18.525,1 euros, corresponents a factures emeses entre els mesos de gener i desembre de l’any 2012. La Generalitat va pagar finalment la quantitat que devia entre el 27 i el 31 de desembre del 2013, una vegada ja s’havia iniciat el procés judicial i amb gran retard respecte als terminis fixats a la llei de Morositat, que obliguen les administracions a pagar les factures en trenta dies.

Malgrat tot, el plet va seguir endavant perquè el demandant reclamava no tan sols el cobrament d’aquestes factures, sinó també els interessos de demora corresponents, que han quedat fixats en els citats 1.662,9 euros, a l’aplicar-se els tipus d’interès previstos a la llei. La major part dels serveis que la Generalitat contracta a taxistes corresponen a transports de pacients, per exemple els que se sotmeten a una diàlisi a l’hospital, que van a càrrec del departament de Salut, que té un conveni firmat amb el sector per regular-los.

D’altra banda, els taxistes de Lleida estan a l’expectativa de veure quines mobilitzacions decideixen les associacions d’aquest col·lectiu que es reuneixen aquests dies a Madrid per oposar-se a la liberalització del sector. “Volen donar entrada a empreses multinacionals que pretenen saltar-se totes les normes i emportar-se els diners a paradisos fiscals. Estem esperant a veure què es decideix i segurament donarem suport a les mobilitzacions”, va explicar un portaveu d’una de les principals empreses de Lleida. A Madrid, ahir es va acordar una aturada de dos hores el proper 16 de març.

tracking