SEGRE

UNIVERSITAT DOCÈNCIA

Nous catedràtics per a la UdL per primera vegada en 5 anys

Convocarà deu places en els propers dies || Hi ha 35 docents que estan acreditats per accedir a aquesta categoria

Les fotos van ser col·locades a la pissarra i a les parets.

Les fotos van ser col·locades a la pissarra i a les parets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) convocarà en les properes dos setmanes oposicions a places de catedràtic per primera vegada en cinc anys. Així ho va anunciar el vicerector de Professorat, Carles Capdevila, que va detallar que seran deu, quatre destinades a professors amb plaça de funcionari i sis més per als que tenen contracte laboral.

El vicerector va indicar que la UdL compta actualment amb 80 catedràtics i que hi ha 35 docents que estan acreditats per poder accedir a aquesta categoria. En aquest sentit, va explicar que qualsevol professor que vol optar a una plaça a la universitat, sigui quin sigui el nivell d’aquesta i a l’espera d’una convocatòria, ha de presentar prèviament el currículum a l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), que determina si és suficient per presentar-se o no a la plaça a què aspira en el moment en què aquesta és convocada. Capdevila va afegir que en els propers mesos està previst convocar una altra desena de places de catedràtic i que el 2018 hi haurà nous concursos, per la qual cosa la majoria dels acreditats tindran l’oportunitat d’accedir a la categoria docent més alta de la universitat.

La universitat posa en marxa un pla per anar cobrint les vacants que hi hagi per jubilacions

L’absència d’oposicions a catedràtic ha estat motivada per les limitacions en matèria de reposició i promoció interna imposades pel Govern central a partir del 2012. A més, encara que a finals del 2015 va promulgar un decret que permetia convocar-les per als docents funcionaris, les universitats catalanes van quedar al marge perquè la Generalitat manté vetada des de fa anys la contractació de funcionaris i només permet la de personal laboral.

D’altra banda, Capdevila va assenyalar que la UdL ha posat en marxa un pla de reposició de professorat per anar cobrint les jubilacions que es produeixin en els propers anys.

Protesten de nou contra les classes de la subdelegada MansoAlumnes de l’Assemblea de Lletres van penjar dimecres passat cartells i fotos de protesta a l’aula on la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, fa classes al rectorat. Les imatges, col·locades sota els lemes “Aquests valors no tenen cabuda a la UdL” i “Inma Manso còmplice d’aquestes barbaritats”, fan referència a accions policials, barreres a l’entrada d’immigrants o retallades, entre altres assumptes. L’Asssemblea no descarta noves accions, diu que no “podem permetre” que Manso faci classes a la universitat pública i demana la dimissió del rector de la UdL.

Les fotos van ser col·locades a la pissarra i a les parets.

Les fotos van ser col·locades a la pissarra i a les parets.

tracking