SEGRE

Arrenca el judici pel milionari espoli del Palau de la Música

L'expresident del Palau de la Música Félix Millet, a la seua arribada a la Ciutat Judicial.

L'expresident del Palau de la Música Félix Millet, a la seua arribada a la Ciutat Judicial.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per l’espoli del Palau de la Música ha arrencat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia, vuit anys després que esclatés l’escàndol, amb el saquejador confés Fèlix Millet, que ha arribat tres minuts tard, en cadira de rodes, i la seua mà dreta, Jordi Montull, buscant un pacte amb el fiscal.

Millet ha arribat en cadira de rodes a les 09.33 hores, amb tres minuts de retard sobre l’hora prevista per a l’inici del judici, en silenci, sense respondre a les preguntes dels periodistes sobre l’oferta efectuada al fiscal per Jordi

Montull per delatar CDC a canvi d’aconseguir una rebaixa de la pena per a la seua filla.

Montull havia arribat poc abans, a les 09.03 hores, també en silenci, acompanyat per la seua filla, l’exdirectora financera de l’entitat cultural, Gemma Montull, i pels seus advocats, Jordi Pina i Jorge Navarro.

En un eloqüent a part, els dos saquejadors confessos del Palau han mantingut durant un quart d’hora una discreta però intensa conversa privada -jutjant per les seues ganyotes-, amagats rere unes mampares instal·lades al soterrani de la Ciutat de la Justícia per emmarcar l’entrada a l’Auditori, on se celebra la vista oral.

Per la seua part, aprofitant l’enrenou de càmeres i fotògrafs que captaven l’entrada dels Montull, l’extresorer de Convergència Daniel Osàcar, per a qui el fiscal demana 7 anys i mig pel seu paper clau en el suposat pagament de comissions a CDC per part de la constructora Ferrovial, ha accedit al jutjat només i discretament.

Els primers acusats en arribar, a les 08.56 hores, han estat els responsables de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, que també s’han mantingut en silenci davant dels periodistes.

Des d’avui i al llarg de tres mesos, els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull se sentin a la banqueta dels acusats acusats de saquejar l’entitat cultural, bastió cultural de la burgesia catalana, en un espoli que presumptament va emmascarar també la desviació de fons a CDC i que ascendiria a més de 30 milions d’euros.

La sessió d’avui, que s’ha iniciat a les 10.20 hores, i la de dijous estan reservades al tràmit de qüestions prèvies, de manera que els acusats començaran a ser interrogats a partir del dia 8.

Pel presumpte pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través de la institució cultural s’asseu també a la banqueta dels acusats Daniel Osàcar, extresorer de l’extinta formació, que té quinze de les seues seus embargades per la justícia per assegurar una eventual condemna com a responsables civils a títol lucratiu de l’espoli.

El judici s’ha iniciat amb un Fèlix Millet postrat en cadira de rodes, després d’haver advertit en els últims dies que el seu estat de salut és precari, per la qual cosa la seua defensa ha anunciat que demanarà que pugui absentar-se en part de les sessions de la vista oral per les seues xacres de salut i la seua avançada edat.

També sobrevola el judici el pacte que Jordi Montull, mà dreta de Millet al capdavant del Palau, està buscant amb la Fiscalia perquè rebaixi substancialment la pena a la seua filla Gemma, que afronta 26 anys de presó, a canvi de donar tota la informació que disposa sobre el presumpte pagament de comissions a CDC.

En el judici, la Fiscalia demana 27 anys i mig de presó per a Millet i Montull i d’altres set anys i mig per a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, pel suposat pagament de comissions il·lícites de la constructora Ferrovial a la formació nacionalista a canvi de l’adjudicació d’obra pública durant l’etapa de Jordi Pujol.

tracking