SEGRE

EDUCACIÓ BULLYING

Dos alumnes lleidatans de 13 i 14 anys canvien de centre per assetjament escolar

De Lleida ciutat i comarques, i tots dos reben tractament psicològic i psiquiàtric

La seu d'Ensenyament a Lleida

Dos alumnes lleidatans de 13 i 14 anys canvien de centre per assetjament escolarSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un canvi de centre i tractament psicològic i psiquiàtric per ansietat i depressió són les conseqüències que pateixen dos alumnes lleidatans que han estat víctimes d’assetjament escolar. Són dos adolescents de 13 i 14 anys que rebien insults, de viva veu i a través de les xarxes socials, i en algun cas també agressions físiques com ara espentes.

Una alumna d’ESO de 14 anys de Lleida ciutat i un altre de 13 d’un municipi de comarques han hagut de canviar de centre educatiu aquest curs després de ser víctimes de bullying. A més, segons han informat a aquest diari fonts solvents, els dos adolescents reben actualment tractament tant psicològic com psiquiàtric per pal·liar els efectes que els ha causat l’assetjament escolar del qual han estat objecte. Els agressors, fonamentalment companys de la mateixa classe, encara que també n’hi hauria algun de cursos superiors, van portar a terme l’assetjament sobretot a través d’insults que proferien de viva veu, però també per mitjà de diferents xarxes socials. En algun cas, van arribar fins i tot a agredir-los físicament amb espentes. Segons van explicar a aquest diari les mateixes fonts, no es va tractar d’un assetjament puntual, sinó que va ser de forma reiterada, especialment en el cas del noi. Aquest va haver de canviar de centre a començaments de curs, mentre que la noia, que els agressors marginaven, ho ha fet ara, a la meitat.

Ansietat, depressió i reaccions agressives són algunes de les conseqüències que pateixen les víctimes de l’assetjament escolar i per les quals ara reben tractament. El delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va assenyalar que el seu departament no té constància que s’hagi registrat cap cas de bullying aquest curs a Lleida. En aquest sentit, va afirmar que de vegades hi ha pares que demanen canviar el seu fill de centre al·legant que pateix assetjament i que la comissió d’escolarització municipal, encara que consideri que realment no existeix, hi sol donar llum verda si el centre sol·licitat té places vacants, amb l’objectiu d’evitar que n’hi pugui haver. Va indicar que aquests trasllats solen ser relativament habituals, però va insistir que no són atribuïbles a un assetjament escolar real.

Ensenyament diu que a vegades es fan trasllats tot i que no hi hagi ‘bullying’ si el lloc sol·licitat té vacants

Una va acabar resolent-se també amb una mediació (l’agressor o agressors reconeixen els fets i reparen el mal causat en la víctima amb algun tipus de disculpa o activitat) i una altra es va arxivar, ja que la denúncia va acabar retirant-se.

Quatre denúncies van arribar a la Fiscalia de Menors l’any passat Encara que l’habitual en els casos de bullying és que aquests es resolguin a través d’una mediació al mateix centre educatiu sense arribar a judicialitzar el procés, quatre víctimes lleidatanes van presentar l’any passat una denúncia contra companys de classe i la Fiscalia de Menors de Lleida va obrir una investigació per assetjament escolar reiteratiu. El tercer dels casos segueix en fase d’instrucció i el quart va finalitzar amb una sentència de conformitat Cap no va comportar una agressió física de gravetat, però sí insults i amenaces de forma continuada. Els agressors eren tots imputables, majors de 14 anys, que, encara que no s’enfronten a penes de presó, sí que ho fan a mesures com per exemple la llibertat vigilada, un internament o bé prestacions en benefici de la comunitat.

tracking