SEGRE

SANITAT

Medicaments solidaris

Dinou farmàcies de Lleida participen en una campanya de l’ONG Banc Farmacèutic per recollir medicinessol·licitades prèviament per entitats

Medicaments solidaris

Medicaments solidaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dinou farmàcies de la província de Lleida i una quarantena de voluntaris han participat avui en la la campanya solidària organitzada per l’ONG Banc Farmacèutic que consisteix en recollir medicines que no requereixen prescripció mèdica i productes de parafarmàcia per entregar-los després a les entitats assistencials Aremi, Talma, Arrels Sant Ignasi, Jericó, Aspros i Ilersis. Els clients de les farmàcies compren les medicines i les donen tot seguit. Únicament es recullen els fàrmacs sol·licitats prèviament per aquestes entitats en funció de les seues necessitats, i són bàsicament, antisèptics, desinfectants, analgèsics, antiinflamatoris, mucolítics, laxants, antipirètics, complexos vitamínics, productes oftalmològics i material per a cures i ferides.

Josep Ramon Isanta, un dels farmacèutics participants, remarca que aquest any han doblat les farmàcies participants i confia a doblar també el nombre de medicines recollides. Recorda que la campanya se celebra en tot l’Estat amb l’objectiu d’arribar als seixanta mil medicaments per subministrar-los a “persones en risc d’exclusió per raons de salut o econòmiques”. I és que molts medicaments d’ús comú per les persones que tracten les entitats participants han estat retirats de la Seguretat Social i hi ha qui té dificultats per adquirir-los. Destaca també que les farmàcies prolongaran la campanya durant dos o tres dies i després entregaran les medicines a les entitats i enviaran al Banc Farmacèutic els diners del marge que els correspondria per ells. El seu objectiu és ajudar a pal·liar la pobresa farmacèutica, sigui pel motiu que sigui.

tracking