SEGRE

COMERÇ

L'outlet del Mercat del Pla tanca i la concessionària busca nous projectes

Al constatar que l’actual botiga de roba no havia aconseguit dinamitzar el barri

L’outlet del Mercat del Pla liquida l’estoc per tancament, però mantindrà la botiga de Rovira Roure.

L’outlet del Mercat del Pla liquida l’estoc per tancament, però mantindrà la botiga de Rovira Roure.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’outlet de roba ubicat al Mercat del Pla està de liquidació total perquè tancarà en les properes setmanes. La concessionària que gestiona aquest edifici modernista del Centre Històric, JamStores, ja està buscant nous negocis per donar una empenta econòmica al barri. Abans de l’actual outlet, l’immoble va acollir botigues efímeres de roba.

L’outlet de roba del Mercat del Pla tancarà les portes en les properes setmanes i la concessionària del complex, JamStores, ja estudia noves opcions de negoci per ubicar en aquest edifici modernista a fi de dinamitzar el Centre Històric. Aquesta empresa (que és la mateixa que dos vegades a l’any converteix el barri industrial d’Igualada en botigues efímeres de moda en el marc del REC.0) va ser la guanyadora del concurs públic convocat per la Paeria el 2013 per explotar i gestionar el Mercat del Pla durant vint-i-cinc anys.

Marina Iglesias, sòcia de JamStores, va explicar ahir a SEGRE que l’oferta de roba de la botiga multimarca actual “no ha acabat de funcionar” d’acord amb el seu objectiu de dinamitzar el barri i que confien a comptar amb una nova activitat “ben aviat”, ja que “estem en negociacions amb diferents firmes”, va assegurar. Iglesias va eludir detallar si la reformulació de l’espai es basarà en la moda, la gastronomia o algun altre sector concret. Així mateix, va indicar que aquesta setmana tenen previst reunir-se amb els actuals arrendataris de l’edifici per acordar la data exacta en la qual tancarà el negoci de roba i complements.

LIQUIDACIÓ PER TANCAMENT

A l’actual botiga hi havia ahir múltiples cartells de “liquidació per tancament” amb importants descomptes en tots els articles, els preus dels quals oscil·len entre els cinquanta cèntims i els cinc euros. Fonts d’Outlet Number One van assenyalar que esperen vendre durant les properes setmanes tot l’estoc d’articles. La firma multimarca mantindrà la seua presència a la ciutat, ja que el maig de l’any passat va inaugurar un altre establiment al complex comercial de l’avinguda Rovira Roure, davant de l’hospital Arnau de Vilanova.

L’edifici del Mercat del Pla, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local i obra de l’arquitecte Francesc de Paula Morera, té una superfície de 1.262 metres quadrats, 905 en la planta baixa i 357 més a la planta semisoterrada. La dinamització del denominat districte del Mercat del Pla és una de les prioritats de la Paeria.

El degà dels antics mercats municipals La reconversió en un establiment de roba va ser la fórmula que va permetre reobrir el 2014 el Mercat del Pla, el mercat municipal més antic que va tancar el 2003. De la resta de mercats municipals, el que millor resisteix és el de Ronda-Fleming, que manté la seua estructura tradicional i que compta amb la majoria de parades obertes. Per la seua part, el de Cappont va reobrir després que Mercadona construís un nou edifici en el qual el seu supermercat constitueix el nucli de l’oferta, juntament amb mitja dotzena de parades annexes. El de Balàfia només compta amb tres parades obertes i la Paeria no ha trobat cap operador per revitalitzar-lo, i els de la Bordeta i Santa Teresa van tancar fa més de quinze anys.

tracking