SEGRE

URBANISME

Pla per ampliar l'escola bressol del Barri Antic

La Paeria modificarà el planejament urbanístic per reservar-hi espai || Ho veu necessari pel pròxim augment d’habitatges

Façana de l’escola bressol i ludoteca del Centre Històric.

Façana de l’escola bressol i ludoteca del Centre Històric.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern de la Paeria impulsarà en el pròxim ple municipal una modificació puntual del planejament urbanístic per fer una reserva d’espai per a equipaments que permeti en el futur ampliar l’escola bressol i la ludoteca del Centre Històric, va explicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa.

L’actual edifici, situat al carrer Tallada, ja ha quedat petit i necessita una ampliació i més pati, que podrien abordar-se aprofitant els solars que fa anys que estan buits per la part de darrere de l’immoble, que dóna als carrers Travessera Cotxera i Boters.

L’impuls a noves cases a les àrees d’innovació urbana obliga a preveure més equipaments

A més, la Paeria preveu que aquesta necessitat vagi en augment amb la construcció de nous habitatges que vol impulsar al barri, ja que confia que rejovenirà la població i generarà una demanda educativa més alta.

“El projecte de les àrees d’innovació social i urbana, com la que tramitem a l’Ereta, suposen un nou model d’habitatge que esperem que porti al barri famílies i parelles amb nens. Cal garantir que tindran tots els serveis bàsics i que l’escola bressol, que ara està al màxim, tindrà prou capacitat”, va explicar Larrosa, que va indicar que els tècnics ho veuen necessari, encara que no es tracta d’una inversió a curt termini. L’edil va destacar que aquestes accions formen part de la política de regeneració d’aquesta part de la ciutat que volen impulsar. Precisament, la pròxima comissió municipal d’Urbanisme tramitarà l’aprovació inicial de la primera d’aquestes àrees d’innovació social i urbana que inclou el solar que hi ha entre les escales de l’Ereta i els carrers Alsamora i Galera. Allà està previst que puguin construir-se nous habitatges. La següent zona que s’impulsarà està prevista entre el carrer Assalt i la plaça del Dipòsit.

La pròxima comissió d’Urbanisme també tractarà altres qüestions, com el vistiplau definitiu a la nova ordenança de residus i a una altra modificació del planejament per facilitar la instal·lació d’ascensors en cases antigues.

tracking