SEGRE

El Govern amplia fins el 2020 la moratòria antidesnonaments

A partir d’ara inclourà aquelles famílies que tinguin fills menors de 18 anys, davant l’edat de tres anys que es contemplava abans

Imatge d'arxiu d'una manifestació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

El Govern amplia fins el 2020 la moratòria antidesnonamentsSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres l’ampliació fins el 2020 de la moratòria antidesnonaments d’habitatge habitual per a famílies vulnerables, que, des d’ara, inclourà aquelles que tinguin fills menors de 18 anys, davant l’edat de tres anys que es contemplava abans.

El reial decret llei aprovat avui prorroga tres anys més l’esmentada moratòria segons ha explicat després del Consell de Ministres, el titular d’Economia, Luis de Guindos, que ha assegurat que amb l’esmentada norma "s’amplia i aprofundeix" en les mesures de protecció als col·lectius més vulnerables per la crisi.

De Guindos ha assegurat que el reial decret llei que ha tingut avui el vistiplau, a més d’ampliar fins 2020 la moratòria de les execucions hipotecàries que afecten els col·lectius més vulnerables -que estava vigent des de 2013-, inclou altres supòsits perquè les famílies puguin acollir-se a aquestes mesures.

Així, gràcies a la flexibilització dels criteris, les famílies amb fills menors d’edat o monoparentals amb fills a càrrec, aquelles afectades per l’atur (sense haver esgotat la prestació d’atur), discapacitat, dependència, malaltia greu, i violència de gènere, s’inclouen com a vulnerables.

El ministre d’Economia també ha explicat que el Codi de Bones Pràctiques contemplarà l’opció de llogar habitatge executat a un preu reduït.

tracking