SEGRE

successos

Fiscalia demana presó per a un auxiliar d'infermeria de l'Arnau que va deixar en coma un pacient

Urgències de l’Arnau registra aquests dies una major afluència de pacients per afeccions respiratòries.

Urgències de l’Arnau registra aquests dies una major afluència de pacients per afeccions respiratòries.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha demanat sis mesos de presó per al tècnic auxiliar d’infermeria acusat de provocar el coma el gener del 2016 a un pacient que és estava ingressat en un box d’urgències en injectar-li suposadament un sedant sense autorització. La Fiscalia també ha sol·licitat al jutge la inhabilitació per a la professió d’infermeria i tècnic d’auxiliar d’infermeria, a més d’una multa de 4.800 euros per intrusisme professional.

En el seu escrit de qualificació, la Fiscalia sosté que l’acusat va subministrar possiblement Midazolan injectable al pacient, de 75 anys, afligit d’un quadre diarreic i artritis, i no s’ha pogut comprovar d’on va treure la medicina, malgrat que la seua titulació professional li impedeix receptar o subministrar medicaments.

Finalment, doncs, no l’acusarà d’un delicte de temptativa d’homicidi.

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova va apartar del servei i va denunciar l’auxiliar, que està en llibertat sota fiança de 4.000 euros des del 23 d’abril i que serà jutjat el 8 de maig al Jutjat Penal número 2 de Lleida.

Els Mossos d’Esquadra van detenir l’auxiliar d’infermeria el 4 de gener de 2016. Llavors, el detingut va reconèixer haver injectat al pacient una substància indicada contra l’ansietat i coneguda com a benzodiazepina i va assegurar que en cap moment no va tenir la intenció de causar-li mal.

La víctima, de 75 anys, era al box d’urgències de l’Arnau per poblemas digestius. Després que li fos subministrada la substància va començar a treure escuma per la boca i la ràpida intervenció dels metges va evitar la seua mort.

tracking