SEGRE

ADMINISTRACIÓ

Tumult davant del centre cívic de l'Ereta de Lleida

Centenars de persones passen el diumenge esperant davant del centre cívic per tramitar documentació || Responien a la convocatòria dels consolats de Mali i el Senegal

Vista dels centenars de persones que esperaven ahir a les portes del centre cívic de l’Ereta.

Vista dels centenars de persones que esperaven ahir a les portes del centre cívic de l’Ereta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones es van congregar aquest diumenge durant tot el dia a la plaça de l’Ereta, en una jornada maratoniana per poder tramitar documentació diversa del seu país d’origen. Des de primeríssima hora del matí, els interessats van anar al centre cívic de l’Ereta, fins al qual es va traslladar personal dels consolats de Mali i el Senegal per poder tratamitar documentació dels ciutadans que resideixen a Lleida. En principi, la convocatòria estava prevista només per als habitants de la ciutat, tot i que va anar corrent la veu i es van traslladar fins al Barri Antic persones vingudes d’altres municipis de Ponent, la qual cosa va sobrepassar l’assistència prevista.

En el punt àlgid de la jornada, es van arribar a concentrar a les portes del centre cívic unes mil persones, segons fonts policials, totes fent cua per aconseguir tramitar la seua documentació. L’afluència massiva de persones en aquest punt va fer que es despleguessin diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per facilitar l’entrada i la sortida de la plaça sense incidents. Hi va haver moments en què la tensió era palpable entre els concentrats, ja que els nervis afloraven al veure com arribava l’hora del tancament del centre sense que hagués arribat el seu torn després d’esperar-se, alguns, des de les cinc del matí. Tanmateix, no hi va haver cap incident, encara que alguns veïns van trucar a la Policia alertats pel soroll i per la gran afluència de persones. Per evitar enfrontaments, es va decidir tancar una hora abans, però els que seguien esperant van ser convocats per continuar avui els tràmits al centre cívic de la Mariola.

tracking