SEGRE

SUCCESSOS

La Generalitat rebutja indemnitzar la família del professor assassinat

Defensa que va complir les mesures de seguretat i que l’atac de l’alumne no va poder evitar-se || Els pares d’Abel Martínez exigeixen un milió per la via judicial

Imatge d’arxiu d’un acte d’homenatge al professor lleidatà Abel Martínez.

Imatge d’arxiu d’un acte d’homenatge al professor lleidatà Abel Martínez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Just quan la família d’Abel Martínez, el professor lleidatà assassinat per un alumne en un centre de Barcelona, havia portat el cas als tribunals, la Generalitat ha emès un informe en el qual rebutja indemnitzar-la. I així ho estableix al considerar que l’institut Joan Fuster va complir les mesures de seguretat i que l’atac no s’hauria pogut evitar. D’aquesta forma, la comissió jurídica assessora de la Generalitat descarta que Ensenyament hagi de pagar el milió d’euros que reclamen com a indemnització els pares i el germà del professor assassinat, que ja han portat el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Segons l’informe de la comissió, no va existir negligència en l’actuació de l’administració, tal com al·lega la família, ja que l’alumne no presentava signes d’agressivitat més enllà d’un comportament passiu i de baix rendiment acadèmic. Així mateix, assenyala que el centre va registrar degudament el retard del menor aquell dia (va arribar a l’institut vint minuts després de començar les classes).

La comissió conclou que la mort del professor de 35 anys, el 20 d’abril del 2015, tampoc pot atribuir-se a una actuació durant l’exercici de la seua professió, ja que la mort va ser per “una reacció violenta, sobtada i imprevisible” d’un alumne amb el qual no tenia cap relació i que se’l va trobar al passadís quan sortia d’una aula. En aquest sentit, la Generalitat afegeix que no es pot considerar un accident laboral malgrat que l’atac es produís en horari lectiu, perquè es va tractar d’una actuació personal d’un alumne, sense que pugui atribuir-se a una vigilància defectuosa o inadequada per part del centre educatiu. La família ha portat el cas a la sala contenciosa administrativa del TSJC, procés que segueix endavant, segons va confirmar ahir el seu advocat, Juan Antonio Calles.

Paral·lelament, la comissió jurídica de la Generalitat també ha rebutjat el pagament de la indemnització que va sol·licitar una professora del mateix centre que també va ser ferida amb la seua filla, alumna del mateix institut. En aquest cas, reclamaven 51.749 euros, que la comissió rebutja en els mateixos termes que ho fa a l’informe d’Abel Martínez.

tracking