SEGRE

SUCCESSOS

Ferit a l'electrocutar-se en una torre d'alta tensió a Copa d'Or

Un home que per causes desconegudes es va enfilar a la infraestructura elèctrica i va caure al rebre una descàrrega || Els Mossos d’Esquadra ho investiguen

Una ambulància del SEM i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, ahir al lloc dels fets.

Una ambulància del SEM i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, ahir al lloc dels fets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home va resultar ferit de gravetat aquest dijous a l’electrocutar-se i caure des de dalt d’una torre elèctrica a la partida de Copa d’Or. Segons van confirmar fonts dels Mossos d’Esquadra, els fets van tenir lloc sobre les deu del matí al carrer Cal Bernet, quan per causes que es desconeixen un home va pujar a la torre. Quan era a la part superior, va rebre una descàrrega elèctrica i va caure.

Fins al lloc es va desplaçar una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va atendre el ferit, i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra. Després d’una primera valoració al lloc dels fets, va ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova. Segons la policia autonòmica, no es tracta d’un accident laboral, ja que el ferit no és un operari. Els Mossos investiguen ara els motius que van portar l’home a enfilar-se a la torre.

Un succés similar al d’ahir va deixar ferit molt greu un jove a Alfarràs l’any 2008. L’accident va ocórrer de matinada, quan el jove també va pujar a una torre d’alta tensió per causes desconegudes. Allà va patir una forta descàrrega que li va causar importants cremades. De fet, davant de la gravetat de les ferides, els serveis mèdics van decidir traslladar-lo a la unitat de cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Diverses persones han perdut la vida electrocutades a les comarques de Ponent en els darrers anys. Un operari que realitzava tasques de manteniment a la línia elèctrica de Vilamitjana, al municipi alturgellenc de Montferrer i Castellbò, va morir l’octubre del 2015 mentre treballava a la part superior d’una torre d’alta tensió, de 6.000 kW. El maig del 2007, un veí de Terrassa de 70 anys va morir mentre pescava al pantà d’Utxesa després que la seua canya s’enredés amb una torre d’alta tensió. El maig del 2006 un caçador de Reus va morir electrocutat al terme municipal de Bellver de Cinca. La víctima va tenir un contacte accidental amb uns cables d’alta tensió quan intentava atrapar un conill que es va ocultar a l’interior d’un tub de ferro. El març de l’any 2006, un jove de l’Albi va morir mentre s’enfilava per una torre de mitjana tensió.

tracking