SEGRE

EQUIPAMENTS

Un informe jurídic qüestiona que la Paeria pugui recobrar gratis el solar annex a la Llotja

Adverteix que podria haver de reintegrar tot o part de l’import que va percebre per la seua venda, que va ser de 49,5 milions || Determina que sí que pot resoldre el contracte al no haver-se edificat les torres

El solar annex a la Llotja en el qual està prevista la construcció de dos torres de pisos.

El solar annex a la Llotja en el qual està prevista la construcció de dos torres de pisos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un informe jurídic encarregat per l’ens municipal Centre de Negocis i Convencions (CNC) posa en dubte que la propietat del solar annex a la Llotja on s’haurien d’haver construït dos torres de pisos pugui revertir-se a cost zero al CNC. L’ajuntament el va vendre el 2007 per 49,5 milions, import que va servir per finançar la construcció del palau de congressos i teatre municipal, i l’adjudicatari havia de sol·licitar llicència d’obres en un any i acabar l’edificació de les torres en tres. Aquest termini va ser prorrogat tres vegades i l’última finalitza el proper 17 d’abril.

El plec també explicitava que, en cas d’incompliment d’aquestes clàusules, el CNC “podrà procedir a resoldre unilateralment el contracte” i “implicarà la reversió a favor del CNC de la finca venuda (...) sense l’obligació d’indemnització”.

L’adjudicatari podria iniciar un procés judicial i en l’obligació de la Paeria de pagar pel solar

L’informe jurídic detalla que l’ens municipal sí que pot “instar a la resolució del contracte per reintegrar al seu patrimoni la finca”, però es remet a diversa jurisprudència per argumentar que la reversió de la seua propietat podria no ser gratuïta per al consistori.

Així, apunta que “no es pot garantir que en cas d’exercitar-se les condicions resolutòries del contracte, el Centre de Negocis i Convencions no hagi de fer front a l’obligació de reintegrar tot o part del preu en el seu dia percebut per la finca venuda, amb els interessos legals que aquest import hagués generat, com a conseqüència d’una reclamació formulada en aquest sentit per aquell que sigui propietari de l’immoble”.

Sobre això, argumenta que “no es pot descartar que si el CNC exercités la facultat de resolució del contracte (...), el que resulti propietari del solar i es vegi perjudicat per aquesta circumstància pugui accionar judicialment sol·licitant la nul·litat de la condició resolutòria respecte a la conseqüència de no-reintegrament del preu i, finalment, per sentència judicial podria imposar-se l’obligació al CNC de reintegrar-lo tot o en part, amb interessos”.

Per la seua part, els grups municipals del PDeCAT i Unió, ERC i la Crida van reclamar dies enrere la convocatòria d’un consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions perquè el conseller delegat expliqui les accions dutes a terme per reclamar la reversió del solar, que se celebrarà aquesta mateixa setmana.

tracking