SEGRE

URBANISME

Demanen un segon informe jurídic sobre la reversió del solar annex a la Llotja

El consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions acorda sol·licitar-ne un d’extern, després que el primer qüestioni la recuperació gratis de la finca, i aprova també taxar el seu valor real

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions ha acordat demanar un segon informe jurídic que determini si és possible recuperar o no a cost zero el solar annex a la Llotja on era prevista la construcció de dos torres de pisos. En la reunió d’avui s’ha presentat un primer informe, elaborat per l’advocat del propi CNC, que qüestiona que la reversió gratuïta de la titularitat de la finca, ara en mans de BBVA, una vegada expiri l’última pròrroga atorgada a la propietat per edificar les torres, que acaba el proper 17 d’abril. El 2007, Construccions Cerbat va pagar 49,5 milions pel solar, import que va servir per finançar l’edificació del centre de convencions-teatre municipal. Després la propietat va passar a Catalunya Caixa, més tard a Catalunya Banc, després a la Sareb (el 'banc dolent’) i al final, a BBVA.

El consell ha decidit també no atorgar cap pròrroga més, en cas que els titulars del solar la sol·licitin, i encarregar una taxació del valor real de mercat de la finca. El conseller delegat del CNC, Rafael Peris, ha recordat que la Paeria va aprovar una moció que insta a recuperar la finca sempre que no suposi un "sobrecost irreversible" per al CNC o l’ajuntament i es disposi de la corresponent partida pressupostària.

El solar annex a la Llotja en el qual està prevista la construcció de dos torres de pisos.

El solar annex a la Llotja en el qual està prevista la construcció de dos torres de pisos.

tracking