SEGRE

SALUT

Expedient a Salut pel soroll nocturn del nou CAP Onze de Setembre

Falta molt greu perquè el nivell sonor dels equips de climatització supera el límit permès || El mesurament es va efectuar arran de queixes de veïns de la zona

Vista del CAP d’Onze de Setembre amb els equips de climatització adossats a l’edifici.

Vista del CAP d’Onze de Setembre amb els equips de climatització adossats a l’edifici.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha obert expedient a l’Institut Català de la Salut pel soroll excessiu que generen les instal·lacions de climatització, ventilació i equips elèctrics del CAP d’Onze de Setembre, estrenat al setembre, ja que infringeixen la normativa de contaminació acústica.

Arran de queixes de veïns de l’avinguda Marimunt, es va fer un mesurament en un habitatge el 18 de gener entre les sis i les set del matí (horari nocturn). Va marcar un nivell sonor de 58 decibels, molt per sobre dels 45 permesos, una xifra que suposa una falta molt greu, pels riscos per a la salut que comporta un excés de soroll. És per això que la Paeria ordena a l’ICS l’elaboració d’un estudi d’impacte acústic, amb el pertinent projecte d’aïllament o mesures correctores que s’estimin necessàries, que s’hauran d’executar abans de dos mesos. Després haurà de tornar a avaluar-se el nivell de soroll.

A més, s’adverteix de la possibilitat de precintar el focus emissor i fins i tot la clausura del local o la suspensió de la seua autorització, si s’incompleix.

Salut va assegurar que el CAP disposa de l’informe favorable del control inicial de l’activitat emès per l’Entitat Ambiental de Control i que inclou un informe d’impacte acústic. Els valors obtinguts són dins del rang permès en l’horari diürn, que és quan està en funcionament la climatització, va afegir la conselleria. Tècnics del departament estan revisant que tot estigui en regla i han sol·licitat a la Paeria informació sobre el moment en què es van fer els mesuraments.

D’altra banda, la Paeria també ha ordenat a l’establiment Carrefour de Ronda que elabori un estudi d’impacte acústic i incorpori mesures correctores respecte al soroll que generen els seus molls de càrrega. Arran de queixes de veïns, es va fer un mesurament que va constatar que superava el límit de 30 decibels en horari nocturn (se’n van registrar 41), cosa que implica una falta molt greu.

tracking