SEGRE

EDUCACIÓ CONVIVÈNCIA

Tots els col·legis hauran de tenir pla contra l’assetjament

En un màxim de tres anys i Ensenyament oferirà assessorament || L’objectiu és la prevenció i la resolució de conflictes

La consellera Ruiz va anunciar ahir el pla de convivència escolar.

La consellera Ruiz va anunciar ahir el pla de convivència escolar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Totes les escoles públiques i concertades hauran de disposar d’un projecte de convivència abans de tres anys per evitar l’assetjament escolar, segons va anunciar ahir la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. Per fer-ho possible, el departament assessorarà els centres perquè adeqüin el pla a les necessitats concretes que es detectin des de la direcció.

Així, cada col·legi haurà de crear una comissió de convivència i el projecte haurà d’incloure mesures de prevenció, mecanismes per a la resolució pacífica de conflictes i mesures i actuacions d’intervenció educativa. La consellera Ruiz va destacar que “una bona convivència escolar és una condició per a l’èxit educatiu i el creixement personal i social”.

La Generalitat ha posat a disposició de les escoles una aplicació informàtica per elaborar un diagnòstic i el projecte de convivència i 1.700 centres ja n’han fet ús per millorar el clima escolar.

També aportarà formació i assessorament per part dels serveis territorials i la inspecció d’educació per elaborar el projecte.

El pla ha de garantir la participació de tota la comunitat educativa; ajudar cada alumne a relacionar-se; potenciar l’equitat i el respecte a la diversitat de l’alumnat, i fomentar la mediació escolar, la cultura del diàleg i la no-violència. El Govern central també impulsa un projecte de convivència.

A les comarques de Lleida, aquest curs hi ha hagut almenys tres alumnes que han canviat de centre després de denunciar les seues famílies que patien assetjament.

tracking