SEGRE

Lleida es reivindica com a nexe d'unió entre els corredors mediterrani i atlàntic

Les institucions fan un front comú per exigir la connexió amb ample internacional de Ponent amb els ports de Tarragona i Barcelona al 2020

La jornada ha tingut lloc aquest dijous a la Llotja de Lleida.

Lleida es reivindica com a unió entre els corredors mediterrani i atlànticLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les principals institucions de Lleida juntament amb el Govern, agents econòmics i socials, s'han postulat aquest dijous perquè Ponent esdevingui nexe d'unió entre els corredors del mediterrani i l'atlàntic. En el marc de la jornada FERREMED Lleida 2017, s'ha posat de manifest el consens polític i econòmic per reclamar que Lleida no sigui ''la gran oblidada'' de les promeses en inversions del govern de l'Estat a Catalunya.

La jornada que han organitzat aquest dijous a la Llotja FERRMED i la Diputació de Lleida sobre l'Eix de l'Ebre, ha servit per reivindicar precisament l'oportunitat que tenen les terres de Ponent en aquesta connexió que suposa el tràfic del 70 per cent de les exportacions. Per poder-la aprofitar, reivindiquen que cal apostar per la línia de la Pobla, que ha de connectar València amb França, i donar l'ample de via internacional amb capacitat suficient pel corredor mediterrani.

En aquest sentit, el secretari d'Infraestructures, Ricard Font, ha remarcat que el Govern té fixada com una de les seves ''prioritats'' la connexió amb ample internacional ferroviari de Lleida amb els ports de Tarragona i Barcelona pel 2020. Font ha dit que així li ho faran saber el ministre de Foment en una reunió el proper 10 d'abril.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha dit que avui es posa ''Lleida en valor i en el mapa'' pel seu compromís amb els corredors per la vall de l'Ebre.

En la jornada d'aquest dijous, han estat presents representants de l'ajuntament i de la Diputació de Lleida, de la Generalitat de Catalunya i també dels governs de Navarra i del País Basc, que han criticat que l'ample de via previst per l'Estat per a les connexions ferroviàries no té capacitat suficient per desenvolupar tot el potencial de la unió dels dos corredors, perquè només permetrà la circulació d'una dotzena de trens diaris.

tracking