SEGRE

COMERÇ

Carrefour segueix endavant amb el projecte a l'Ll-11 a l'espera que la Paeria l'avali

Ultima el disseny del centre comercial i preveu presentar-lo properament a la ciutat || Destaca que crearà una nova “zona neuràlgica” a la capital, amb uns 150.000 metres quadrats construïts

Vista dels terrenys de l’Àrea Residencial Estratègica on Carrefour té terrenys des de fa anys.

Vista dels terrenys de l’Àrea Residencial Estratègica on Carrefour té terrenys des de fa anys.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fonts de la companyia Carrefour Property van confirmar aquest dijous a aquest diari que l’empresa segueix endavant amb el macroprojecte al costat de l’Ll-11 (antiga N-II) i que es troba a l’espera que el govern municipal, amb el qual manté “reunions permanents”, porti al ple la modificació urbanística necessària de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) per executar-lo. El projecte inclou els terrenys compresos a l’entorn de l’antic hotel Ilerda, on la companyia va comprar finques fa més de quinze anys.

Carrefour treballa ara en la “conceptualització final del disseny d’aquest espai”, que va definir com “una gran actuació que crearà una nova zona neuràlgica dins de la ciutat”. L’operació inclou una superfície construïda total de 150.000 metres quadrats (la d’ús comercial serà òbviament inferior, però l’empresa no la va precisar). Les mateixes fonts van assenyalar que no es tracta només d’un centre comercial, sinó que també preveu una gran plaça amb zones per a lleure infantil i familiar, així com àrees de restauració. “Serà un projecte molt ambiciós, que va molt més enllà de la idea de centre comercial”, van assenyalar. Preveuen fer una presentació pública del pla en els propers mesos a la ciutat, però els terminis del projecte estan en mans de l’ajuntament, primer, i de la Generalitat, després. La modificació de l’ARE haurà de tenir l’aval no només del ple municipal, sinó també de la comissió territorial d’Urbanisme.

Tramita una modificació de l’Àrea Residencial Estratègica, que necessita l’aval de Paeria i Generalitat

El pla que planteja ara Carrefour és, en essència, el mateix que ja va impulsar l’abril del 2015, just abans de les últimes eleccions municipals. Preveia concentrar la zona comercial al sud de l’Ll-11, a la zona de la gasolinera, i reduir els costos d’urbanització. Després, al desembre, va anunciar que tindria cent botigues, lleure i restauració, amb una inversió de 120 milions i la creació de 2.500 llocs de treball.

Tanmateix, el projecte no va prosperar llavors per falta de consens polític. La Paeria va decidir encarregar estudis d’oferta i demanda abans de fer cap altre pas, la qual cosa ja es va presentar l’any passat. Mentrestant, va aparèixer un altre projecte, per a un parc de mitjanes superfícies a Torre Salses i els promotors de Vallrufea, rebatejat com a Gran Gardeny, també han ressuscitat el seu pla per fer un centre comercial al costat del Camp Escolar. Les seues dimensions són, això sí, molt menors que el macroprojecte que impulsa Carrefour.

Lleida segueix a la cua en grans superfícies, segons una consultora Un estudi de la consultora especialitzada JLL segueix deixant Lleida a la cua de Catalunya i de tot Espanya pel que fa a metres quadrats comercials en format de grans superfícies (més de 5.000 metres quadrats). La província compta amb 40 metres quadrats en aquest format per cada 1.000 habitants, pels 234 de la mitjana catalana i els 375 de l’espanyola. De fet, només Terol i Melilla, que no tenen cap centre comercial de més de 5.000 metres, estan per sota de Lleida. Aquest factor, al costat de la fuga de despesa cap a capitals pròximes, explica l’interès per fer nous projectes a Lleida.

tracking