SEGRE

successos

Ensenyament veu accident però no culpa en el 'cas Abel'

Un acte d’homenatge al professor Abel Martínez mort a mans d’un alumne l’abril del 2015.

Un acte d’homenatge al professor Abel Martínez mort a mans d’un alumne l’abril del 2015.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Ensenyament reconeix que la mort del professor lleidatà Abel Martínez és un accident laboral, però rebutja pagar la indemnització que exigeix la família del jove al considerar que l’administració no va tenir cap responsabilitat en el succés. Així ho va assenyalar durant la reunió de la mesa sectorial d’Ensenyament celebrada dimecres, davant de les preguntes dels professors per la negativa a reconèixer la mort com a accident laboral, segons el sindicat de professors de secundària. El departament va insistir que no hi va haver negligència en el succés, que atribueix a l’atac violent per part d’un alumne, per la qual cosa insisteix que no ha d’assumir el milió d’euros que exigeix la família d’Abel Martínez com a indemnització patrimonial. Una negativa que ha provocat una mobilització per part del Sindicat Professors de Secundària Aspepc-sps, que ha iniciat una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma Change. org perquè la Generalitat indemnitzi els pares i el germà del jove professor, que va morir apunyalat amb una ballesta per un alumne el 20 d’abril del 2015 a l’institut Joan Fuster de Barcelona.

Fins dijous, més de 5.000 persones han donat suport a la campanya. El sindicat exigia que es considerés la mort com un accident laboral, que Ensenyament reconeix, però es nega indemnitzar a la família perquè no hi va haver negligència per part de l’institut.

Com ja es va informar en aquest diari, la comissió jurídica assessora de la Generalitat va establir al seu informe que la mort d’Abel Martínez es va deure a l’atac de l’alumne, de 13 anys en aquell moment, que no es va poder evitar. La família, a través del seu advocat, ja ha iniciat un procés judicial davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar la indemnització patrimonial. El sindicat assenyala que l’alumne ja feia temps que tenia una conducta hostil i amenaçadora i que les agressions a docents no són fets aïllats, per la qual cosa exigeix una resposta.

tracking