SEGRE

SUCCESSOS

Exigeixen que s'indemnitzi més la família del professor Abel Martínez

Homenatge a Lleida i concentració a Barcelona quan fa dos anys que va morir en mans d’un alumne || La Generalitat rectificarà però encara no se sap com

Mig centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça de la Paeria per recordar l’Abel.

Mig centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça de la Paeria per recordar l’Abel.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dolor continua fent efecte en els familiars, amics i companys del professor Abel Martínez, del qual ahir es complien dos anys de la mort en mans d’un alumne de 13 anys en un institut de Barcelona. La plaça de la Paeria va acollir un emotiu homenatge en què van participar més de mig centenar de persones, entre les quals la mare del professor mort. “L’Abel sempre estava disposat a donar-ho tot. La seua mort ha de ser l’última, no et deixarem en l’oblit”, va dir Jordi Soldevila, un dels dos companys que es va dirigir als presents.

Per la seua part, Júlia Corretti va assegurar que “continuem tristos i indignats. Algú ha d’assumir responsabilitats i indemnitzar la família en els termes que demana. Calen més mitjans perquè hi ha situacions que els professors no poden resoldre a les aules”. Els assistents van dipositar un ram de flors i van encendre espelmes sota una pancarta amb una foto del professor, que va morir als 35 anys, i el text “Abel, no t’oblidem”. Per la seua part, sindicats van convocar una altra concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en la qual van reivindicar “prestigiar el treball dels docents”. Ni a Lleida ni a Barcelona van voler entrar a valorar l’anunci de la Generalitat d’indemnitzar la família, com va avançar ahir SEGRE.

El govern, que fins al moment només ha rescabalat la família considerant els fets com un accident laboral, va desestimar la demanda patrimonial de la família (vegeu el desglossament) al·legant que l’institut va complir les mesures de seguretat i que l’atac no va poder evitar-se.

La família segueix amb el procés judicial al TSJC La família, representada per l’advocat José Antonio Calles, segueix, de moment, amb el procés judicial després de presentar una predemanda al TSJC perquè decideixi si el Consorci d’Educació de Barcelona ha de fer front al milió d’euros que reclama. La família va saber ahir per la notícia d’aquest diari la voluntat d’Ensenyament de fer front a una indemnització, que no s’ha quantificat.

tracking