SEGRE

POLÍTICA PRIMÀRIES PSOE

“Un referèndum a Catalunya només provocaria frustració”

Patxi López defensa a Lleida la reforma de la Constitució i el model federal || Descarta un pacte previ amb Díaz o Sánchez

Patxi López es va reunir ahir amb militants a la seu del PSC.

Patxi López es va reunir ahir amb militants a la seu del PSC.FIRMA DE FOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exlehendakari i aspirant a la secretaria general del PSOE, Patxi López, es va mostrar convençut en un acte de campanya a Lleida que aquest any no se celebrarà cap referèndum d’independència a Catalunya. “L’anunci d’un referèndum per sobre de la legalitat només debilita la democràcia i porta a frustracions. S’ha de parar abans que es produeixi el xoc de trens”, va indicar. En aquest sentit, va assenyalar que els referèndums que s’haurien de votar són els de la reforma de la Constitució i el d’un acord propi per a Catalunya, “que englobi els que pensen diferent”.

López va tornar a descartar la possibilitat d’arribar a un pacte previ amb algun dels altres dos precandidats per liderar el PSOE, Susana Díaz i Pedro Sánchez, abans de les primàries del 21 de maig. “Després de les votacions, els tres hauríem de fer l’esforç per unir veus, guanyi qui guanyi”, va defensar. Segons va assenyalar l’exlehendakari, la divisió interna i la indefinició ideològica són els principals problemes del PSOE, pels quals aposta per afrontar-los amb unitat i amb un projecte d’esquerra ferma per “recuperar el suport perdut dels ciutadans” (vegeu més informació a la pàgina 28).

En relació amb l’últim cas de corrupció a la Comunitat de Madrid que escatxiga el Partit Popular, López va exigir a Mariano Rajoy donar explicacions i assumir responsabilitats.

tracking