SEGRE

PROCÉS CATALÀ

La campanya en favor del referèndum recull més de 15.000 firmes a Lleida per Sant Jordi

L’organització assegura que es van quedar sense paperetes a primeres hores de la tarda || Més de 300 voluntaris i setze punts per donar el ‘sí’ a la consulta en favor de la independència de Catalunya

Punt de recollida de firmes en favor del referèndum situat a la rambla d’Aragó de Lleida.

Punt de recollida de firmes en favor del referèndum situat a la rambla d’Aragó de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 300 voluntaris van participar aquest diumenge a Lleida en la jornada promoguda pel Pacte Nacional pel Referèndum per reclamar que les urnes decideixin si Catalunya vol ser independent. Segons el voluntari col·laborador de la iniciativa a Ponent Josep Maria Forné, va ser tot un èxit ja que a primeres hores de la tarda es van acabar les més de 15.000 paperetes per recollir firmes, que es corresponen amb altres rúbriques, i en molts punts es van haver de duplicar. A Lleida capital es van establir setze punts de recollida de firmes en els quals l’afluència va ser contínua des de primeres hores del matí fins a finals de la tarda. El fet que coincidís amb la Diada de Sant Jordi i el bon temps van ser factors decisius per a la resposta massiva que va tenir aquesta campanya.

Forné va indicar que els voluntaris es van repartir per totes les capitals de comarca de Lleida però la recollida va tenir especial incidència a Mollerussa, Balaguer, Tàrrega i Tremp, on també va ser tot un èxit. El Pacte Nacional pel Referèndum va recollir firmes arreu del territori català, on va tenir el mateix bon seguiment que a Lleida. En total, van ser més de 5.000 voluntaris repartits per les capitals i poblacions catalanes. Segons Forné, és impossible comptabilitzar les firmes ja que la iniciativa va començar a primers de febrer i acabarà a finals de maig, “però comptem que seran milers i milers que es podran posar damunt la taula per donar suport al dret a decidir del poble català”, va remarcar.

El fet que la campanya coincidís amb la Diada de Sant Jordi va provocar les crítiques del PP i Ciutadans, que van considerar que es va polititzar una tradició. Forné va respondre que cadascú pot defensar els seus interessos com cregui convenient, “el mateix que fan ells”.

Les claus

  • Resposta massiva a les capitals. Així com a Lleida, la campanya va tenir una resposta massiva a totes les capitals de comarca, tot i que especialment a Mollerussa, Tàrrega, Balaguer Tremp. El bon temps i la celebració de la Diada de Sant Jordi van garantir el seguiment.
  • Cinc mil voluntaris. A Catalunya van participar en la jornada més de 5.000 voluntaris repartits pels més de 1.000 punts habilitats a les capitals. Totes les entitats que impulsen el Pacte Nacional pel Referèndum van agrair la seua col·laboració, sense la qual hauria estat impossible celebrar aquesta jornada. 

Forcadell diu estar convençuda que hi haurà referèndum La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va mostrar aquest diumenge “convençudíssima” que el referèndum per la independència de Catalunya se celebrarà aquest any i, per tant, “aquest serà l’últim Sant Jordi en el qual s’hagin de recollir firmes i fer proclames polítiques per reclamar-ho”, després de firmar el document a favor de la independència. Per la seua part, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va assenyalar que aquest Sant Jordi servirà per recollir les “últimes” firmes a favor del referèndum i que es posaran una darrera vegada sobre de la taula del Govern espanyol. El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, va animar els ciutadans a signar, mentre que el president del PP català, Xavier García Albiol, va aprofitar per titllar el procés independentista “com una mala novel·la de ficció”. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va remarcar que el tema català és prioritari.

tracking