SEGRE

URBANISME

Firmes per reobrir al trànsit Bisbe Ruano a Ricard Viñes

Recollida impulsada per comerciants de la zona, que se senten perjudicats || La Paeria diu que tècnicament és complicat

Diversos establiments de Zona Alta recullen firmes a favor de reobrir al trànsit Bisbe Ruano.

Diversos establiments de Zona Alta recullen firmes a favor de reobrir al trànsit Bisbe Ruano.L.RIBES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comerciants i veïns de Bisbe Ruano i altres carrers limítrofs van iniciar aquest dimecres una recollida de firmes a favor de reobrir al trànsit el tram per als vianants d’aquesta via i connectar-la amb la rotonda de Ricard Viñes. La campanya preveu dos tipus d’adhesions, la de particulars i la de negocis, per detectar el suport que té la iniciativa.

L’objectiu és aconseguir el màxim consens possible per sol·licitar a la Paeria una alternativa de mobilitat, “ja que sis anys més tard s’ha demostrat que la reurbanització de Ricard Viñes ens ha perjudicat, tant a nivell econòmic com de connexions”, explica Roser Cervera, propietària de la botiga Cantonada 6. “Era una artèria principal de la ciutat i ara està morta, no hi passen ni taxis ni autobusos i molts negocis han tancat”, assenyala Nacho Fontova, d’Electrocentre.

Els afectats al·leguen problemes de mobilitat i que la zona ha perdut “vida” i connexions

Els impulsors van distribuir aquest dimecres fulls de firmes entre comunitats de veïns i comerços de la zona, que intensificaran en els propers dies. També es plantegen demanar audiència a representants del consistori per expressar-los “el nostre malestar” i presentar-los propostes alternatives de mobilitat. “Volem dialogar. Demanem que Bisbe Ruano torni a estar connectat, en els dos sentits, amb la rotonda de Ricard Viñes. No volem carregar-nos la plaça, ho hem consultat amb tècnics i creiem que la reobertura és viable. Passaria per eliminar l’estructura voluminosa al costat de la rampa d’accés al pàrquing”, indica Cervera.

Per la seua part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va dir que no havia rebut cap petició en aquest sentit i va considerar que “des del punt de vista tècnic no és tan fàcil” el canvi, ja que la zona consta de molts elements, inclòs el pàrquing subterrani i els seus accessos. Així mateix, va recordar que l’objectiu de la remodelació va ser precisament guanyar espai per als vianants.

tracking