SEGRE

NORMATIVA

Nou mapa acústic per posar setge al soroll que limitarà l'acumulació d'actes lúdics

La Paeria en reduirà el topall en alguns sectors i implantarà mesures per disminuir els nivells sonors al carrer || El 73% dels 360 mesuraments des del 2004 supera els llindars fixats

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ultima canvis en la normativa contra la contaminació acústica, que inclouran límits a l’acumulació d’actes lúdics en determinades ubicacions, com ara els Camps Elisis o la plaça Sant Joan. “Els límits de soroll es prendran com una mitjana ponderada durant tot l’any, per la qual cosa hi ha zones en les quals si de forma constant hi ha activitats a l’aire lliure, és possible que tinguin una càrrega excessiva i que calgui limitar-hi l’organització d’actes”, va explicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll.

L’ajuntament està elaborant una actualització del mapa de capacitat acústica, que fixa els decibels màxims autoritzats a cada zona en funció del seu ús urbanístic més habitual (residencial, industrial, lleure, etc.). Es tenen en compte tota mena de sorolls ambientals, incloent-hi el del trànsit, i els nous límits seran més exigents en algunes zones. A partir d’aquí, va explicar Larrosa, s’elaborarà un altre document que avaluarà quines zones són excessivament sorolloses i un pla amb mesures a implantar per aconseguir que no superin els límits fixats.

Inclouran accions per millorar la pacificació del trànsit, la implantació de nous materials de construcció, la instal·lació de pantalles acústiques, la promoció de zones verdes que absorbeixin el soroll i la millora en la gestió dels espais, va afirmar Larrosa, que va destacar que serà necessària la complicitat de la ciutadania i que l’objectiu és millorar el benestar de la població. La previsió és que els tres documents puguin aprovar-se al maig o al juny.

El soroll dels cotxes és un dels principals emissors i hi haurà mesures per pacificar el trànsit

Des de l’any 2004, s’han fet 360 mesuraments a Lleida arran de queixes de ciutadans (gràcies a un conveni de la Paeria amb Enginyers Lleida), dels quals el 73% ha superat els límits màxims. aquest dimecres mateix, se’n va fer un a l’encreuament de Ronda amb Rovira Roure a les 08.30 hores que va donar un resultat de 72 decibels, molt per sobre del límit de 65. En canvi, un altre realitzat a l’Horta una hora després va quedar molt per sota del llindar màxim (45 decibels pels 57 del límit). Amb el nou model, es faran més mesuraments de forma periòdica i en diferents punts.

Sessió de DJ a l’aire lliure a Sant Joan amb mesurament sonor immediat El Col·legi d’Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida va organitzar aquest dimecres un acte a la plaça Sant Joan en el qual un grup d’alumnes del cicle de Vídeo, DJ i So de l’institut Caparrella van fer una demostració de les seues habilitats davant dels plats i al costat de mesuradors de so per garantir que no superaven el límit sonor fixat per a una activitat com aquesta (82 decibels). L’objectiu de l’activitat, que es va fer coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, va assenyalar el president del col·legi, Ramon Grau, és sensibilitzar la ciutadania del fet que “vivim envoltats de sorolls i que hem de ser respectuosos”. Aquest col·lectiu considera “imprescindible” la revisió del mapa de capacitat acústica de la ciutat i la implantació de mesures correctores. El col·legi oferirà aviat el seu servei de mesurament acústic a qualsevol particular o empresa.

Aprenents de DJ de la Caparrella van mostrar les seues habilitats amb mesuradors de so, a Sant Joan.

Aprenents de DJ de la Caparrella van mostrar les seues habilitats amb mesuradors de so, a Sant Joan.LLEONARD DELSHAMS

tracking