SEGRE

Detectat un cas de tos ferina en un col·legi de Lleida i Salut descarta un brot

La sala d'espera d'un centre sanitari.

Detectat un cas de tos ferina en un col·legi de Lleida i Salut descarta un brotSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un alumne de segon de Primària de l’Escola Alba ha estat afectat de tos ferina, una malaltia altament con· tagiosa que requereix que l’afectat i la seua família estiguin durant uns dies sen· se tenir contacte amb altres persones. Aquesta malaltia es tracta amb antibiòtics i els familiars necessiten seguir un tracta· ment profilàctic. El nen ja està curat i ha tornat al centre, segons va indicar la família, que no té constància que a l’escola s’hagi practicat un tractament profilàctic.

A més, apunta que una altra alumna del col·legi s’ha fet la prova de la tos ferina. Per la seua banda, el departa· ment de Salut assegura que es tracta d’un cas puntual, no d’un brot epidèmic, segons van confirmar els serveis territorials de Salut. De fet, van afegir que esporàdicament es registren casos de tos ferina, una malaltia de declaració obligatòria.

D’altra banda, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, va afirmar aquest dijous que han detectat que professionals sanitaris desaconsellen les vacunes sense motius científics. Va dir que no han emprès accions disciplinàries, però no les va descartar.

tracking