SEGRE

POLÍTICA EQUIPAMENTS

El ple aprova el finançament de la gespa del Camp d’Esports amb només 4 vots en contra

L’oposició insisteix que hi va haver irregularitats en la contractació i Ros ho nega rotundament || PDeCAT, Cs i ERC es van abstenir i el PP hi va votar a favor per prioritzar que l’empresa cobri immediatament

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida va aprovar ahir amb 10 vots a favor (PSC i PP), 4 en contra (Crida i Comú) i 13 abstencions (PDeCAT, Cs i ERC) el conveni amb el Lleida Esportiu per al finançament de la substitució de la gespa del Camps d’Esports. L’expedient va suscitar nombroses crítiques de l’oposició pel procediment de contractació, que veuen irregular, una cosa que l’alcalde, Àngel Ros, va negar rotundament. “Licita el Lleida Esportiu, no la Paeria, que el que fa és supervisar i finançar. Hem fet el mateix model exacte que amb els camps de gespa artificial i l’empresa que ha guanyat aquest concurs és la primera de l’Estat en camps de gespa natural, a gran distància de la segona”, va afirmar Ros. A més, va remarcar que, al licitar una entitat privada, s’ha de garantir el compliment dels principis generals de la contractació pública pel que fa a publicitat i concurrència, però no estrictament la llei que la regula per a les administracions, i que així s’ha fet. Per la seua part, Montse Mínguez va remarcar que les obres es van iniciar amb un informe tècnic municipal previ que avalava el projecte, encara que l’aprovació formal per decret es va demorar tretze dies més. L’oposició va criticar que el projecte fos un “retalla i enganxa” de l’oferta de la firma guanyadora i va observar falta de publicitat.

“S’ha fet de forma irregular, amb precipitació i falta d’informació”, va afirmar Paco Cerdà (PDeCAT), que va demanar una millor gestió, encara que va admetre que ara “cal pagar-ho”. Ángeles Ribes (Cs) va assenyalar igualment que és lògic aprovar el pagament, si s’ha firmat el conveni, però es va abstenir com a “toc d’atenció”, perquè els “ajuts reiterats fan que els clubs s’acomodin i no busquin finançament on han de fer-ho”. “Tenim dubtes raonables sobre el procediment que ens preocupen. Hi ha una gran passivitat del govern, però, per no perjudicar club i afició i l’empresa i els seus treballadors, no posarem pals a les rodes a l’aprovació”, va declarar Carles Vega (ERC). La Crida va censurar que no hagi estat la Paeria qui hagi portat tot el procés, que consideren “poc net” i amb “falses urgències”. El PP va considerar “raonables” les explicacions del govern, encara que va demanar més control, mentre que el Comú va denunciar “greus irregularitats”.

L’oposició veu falta de publicitat i concurrència i defectes del projecte, però Ros afirma que es va fer bé

D’altra banda, el ple va aprovar també el plec de condicions per licitar el contracte de jardineria. Una part de l’oposició va demanar més clàusules socials i lots més petits perquè puguin optar-hi les pimes.

L’alcalde, a la dreta, xarrant amb Daniel Rubio, edil de Cs, davant de la mirada de Xavier Rodamilans.

L’alcalde, a la dreta, xarrant amb Daniel Rubio, edil de Cs, davant de la mirada de Xavier Rodamilans.MAGDALENA ALTISENT

tracking