SEGRE

SUCCESSOS

L'estàtua de Manolo Calpe, impulsor de l'Aplec del Caragol, per terra

L’estàtua a Manolo Calpe, impulsor de l’aplec del Caragol, en els Camps Elisis de Lleida ha aparegut aquest matí per terra i amb el cap cobert per branques.

L'estàtua de Manolo Calpe caiguda.

L'estàtua de Manolo Calpe, impulsor de l'#Aplec del Caragol, per terraSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estàtua a Manolo Calpe, impulsor de l’aplec del Caragol, als Camps Elisis de Lleida ha aparegut aquest matí per terra i amb el cap cobert per branques. Es desconeixen els motius que han pogut provocar l’ensorrament, i s’investiga si ha estat per l’òxid acumulat o bé per una barrabassada.

A mig matí, operaris han procedit a retirar l’estàtua.

El naixement de l’aplec es va produir en combinar-se tres idees, la de celebrar una caragola popular en el choperal de Cappont, convocar un concurs gastronòmic i la proposta de Manolo Calpe de celebrar un menjar col·lectiu al costat del Segre.

Finalment, la idea de Calpe va ser aprovada i el 1980 va nàixer l’Ordre del Cargol.

Amb tot just 300 participants i 12 penyes i 4.000 visitants, s’iniciava el primer i diminut Aplec del Caragol que en aquell temps comptava amb tot just 96.350 pessetes de subvenció per comprar el material per fer un concurs de cuina.El grup de L’Ordre del Caragol va ser el grup principal de l’Aplec. L’any 2002 l’Aplec va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

El 1999, es va erigir l’estàtua en record de l’impulsor d’aquesta festa, mort un any abans, que se celebrarà en els Camps Elisis de Lleida del 26 al 28 de maig.

L'estàtua de Manolo Calpe caiguda.

L'estàtua de #Manolo Calpe, impulsor de l'#Aplec del Caragol, per terraSEGRE

tracking