SEGRE

COMERÇ

Leroy Merlin avalua accions legals contra la Paeria pel seu rebuig que obri a Copa d'Or

Per la seua “injustificada i permanent oposició”, i l’empresa diu que està “sorpresa” per les traves a una inversió de 23 milions || Malgrat tot, preveu sol·licitar ben aviat les llicències d’obres i ambiental

Vista de la zona on Leroy Merlin preveu obrir un establiment de més de 8.000 metres quadrats.

Vista de la zona on Leroy Merlin preveu obrir un establiment de més de 8.000 metres quadrats.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La companyia Leroy Merlin, gegant mundial de la distribució del bricolatge i del mobiliari de la llar i del jardí, està estudiant adoptar accions legals contra la Paeria per les seues traves a l’obertura d’un establiment de 8.365 metres quadrats a la zona d’expansió de Copa d’Or, que compta amb la llicència comercial de la Generalitat.

En aquest sentit, una portaveu va informar a aquest diari que la multinacional “està analitzant amb els seus advocats la presentació d’eventuals accions legals contra l’ajuntament de Lleida per la seua injustificada resistència i permanent oposició a la instal·lació de la botiga, que compta amb tots els informes favorables, tant de mobilitat, com d’adequació del projecte amb el planejament urbanístic vigent”. “Leroy Merlin està sorpresa davant de l’actitud de l’ajuntament cap a un projecte que implicarà una inversió de 23 milions d’euros i la creació de més de 150 llocs de treball, majoritàriament per a ciutadans de Lleida”, va afegir.

L’ajuntament va recórrer la llicència per la via del requeriment, que és prèvia a un contenciós

Les mateixes fonts van indicar que l’empresa s’ha plantejat recórrer a la via judicial després que representants de la Paeria li hagin traslladat aquesta oposició en reunions mantingudes en els últims mesos per abordar aquest projecte. A més a més, l’ajuntament va presentar un recurs administratiu contra la llicència comercial –que va ser desestimat pel Govern– per la via del requeriment, pas previ a interposar un contenciós. Malgrat l’oposició municipal, la multinacional segueix endavant amb el seu pla d’obertura i està ultimant els projectes d’obres i ambientals per sol·licitar les corresponents llicències a l’ajuntament, que són imprescindibles per poder iniciar els treballs. 

Des que Leroy Merlin va fer públic el mes de desembre passat que la Generalitat li havia concedit la llicència comercial per a un gran establiment en una parcel·la situada al costat de la que ocupen el de Media Markt i els hotels Ibis, tant l’alcalde, Àngel Ros, com el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, han expressat públicament les seues reticències cap aquest projecte. Sense anar més lluny, Larrosa va criticar al ple del desembre que “la Generalitat doni llicència a una pasterada de 9.000 metres quadrats al mig de la ciutat”. L’equip de govern de la Paeria argumenta la seua postura que el planejament obliga que aquesta zona de Copa d’Or (el pla parcial SUR 5) ha de ser eminentment residencial, per la qual cosa entén que ja ha tocat sostre a nivell comercial amb els actuals establiments. D’altra banda, considera que una altra gran superfície provocaria grans problemes de mobilitat.

Les claus

  • Llicència comercial. Leroy Merlin va anunciar el passat 20 de desembre que la Generalitat li havia concedit la llicència comercial per a un gran establiment de 8.365 metres quadrats a Copa d’Or que obriria el 2018.
  • Reticències municipals. Tant l’alcalde com el tinent d’alcalde d’Urbanisme van criticar el projecte al considerar que és incompatible amb el caràcter preferentment residencial que ha de tenir aquesta zona, tenint en compte els establiments ja existents, i que generaria grans problemes de mobilitat que se sumarien als ja existents.
  • Resposta. Leroy Merlin sempre ha destacat que el projecte s’adapta al planejament urbanístic vigent, que preveu destinar aquesta parcel·la a usos comercials. Sobre la mobilitat, recorda que el projecte, avalat per l’Autoritat Territorial de la Mobilitat, inclou un nou accés amb una rotonda a l’avinguda de les Garrigues també prevista en el Pla General.
  • Requeriment. La Generalitat va denegar un recurs contra la llicència comercial per part de la Paeria, que pot acudir a la via judicial. 
tracking