SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen per drogues un lleidatà però li tornen 3.000 euros i el cotxe

L’Audiència de Saragossa li imposa una pena de 3 anys de presó || Els diners i el vehicle li van ser decomissats però no se n’ha demostrat la procedència il·lícita

Imatge del judici que es va celebrar aquest dimecres.

Imatge del judici que es va celebrar aquest dimecres.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Saragossa ha condemnat per conformitat a tres anys de presó i al pagament d’una multa de 200 euros un veí de Lleida de 47 anys acusat de tràfic de drogues. Tanmateix, el tribunal ordena que se li torni el cotxe i 3.000 dels 4.055 euros que li van ser intervinguts per la Policia Nacional perquè “no s’ha pogut acreditar la seua procedència il·lícita”, segons s’afirma en la sentència a què ha tingut accés aquest diari.

El lleidatà, representat per l’advocat Xavier Prats, va ser detingut el 9 de març de l’any passat en el marc d’una operació policial antidroga. La Policia Nacional va arrestar a Saragossa els proveïdors de l’acusat, als quals van trobar una maleta que contenia 774 grams de cocaïna. En l’escorcoll del seu habitatge, a la capital del Segrià, van trobar set paperines que sumaven un total 3,86 grams de cocaïna (valorada en 194 euros al mercat) per ser venuda, una balança de precisió i 4.055 euros, dels quals només es va poder acreditar que 1.055 euros eren de procedència il·lícita.

El veí de Lleida va estar cinc mesos empresonat preventivament a la presó de Zuera

El jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés preventiu a la presó i va estar empresonat a la presó de Zuera de l’11 de març a l’1 de setembre de l’any passat. L’home, així com els seus dos proveïdors, tenia el telèfon intervingut pels investigadors “i de les converses es va desprendre la seua dedicació al tràfic d’estupefaents”, segons s’afirma en la sentència.

Per tot plegat, i atesa la conformitat de les parts, el tribunal acorda “tornar el vehicle intervingut, així com els 3.000 euros que es van trobar al seu domicili”. Així mateix, se li haurà de descomptar de la pena imposada, de la qual el seu lletrat ha sol·licitat la suspensió, els cinc mesos que va ser privat de llibertat.

Es dóna la circumstància que un dels membres del tribunal de l’Audiència Provincial de Saragossa i ponent (encarregat de redactar la sentència) és Juan Alberto Belloch, que va ser ministre de Justícia i Interior amb Felipe González (1993-1996) i alcalde de Saragossa entre els anys 2003 i 2015.

En l’escorcoll de l’habitatge, al carrer Boters, els investigadors van trobar 31 grams de cocaïna, 305 grams de marihuana, 88 grams d’haixix, 51 porros i tres bàscules de precisió.

Accepten tres anys i mig de presó per traficar al Barri AnticDos dels tres homes que van ser jutjats dimecres a l’Audiència Provincial de Lleida acusats de traficar amb droga al Barri Antic van acceptar sengles penes de tres anys i mig de presó després de l’acord al qual van arribar les parts. La Fiscalia sol·licitava inicialment una condemna de cinc anys de presó per a cada un. En canvi, el tercer processat serà jutjat finalment dimecres vinent.

tracking