SEGRE

TRIBUNALS

La Fiscalia es querella contra un 'pub' que va vetar l'entrada a joves amb síndrome de Down a Lleida

El ministeri de Sanitat es personarà en la causa

Representants de Down Lleida aquest dilluns als jutjats de Lleida amb la denúncia que han presentat a Fiscalia.

Down Lleida presenta al jutjat la denuncia contra el pub de la Zona AltaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida ha presentat una querella contra el 'pub' Fissure de Lleida per no permetre l’entrada al local d’un grup de joves amb síndrome de Down el 8 d’abril, segons fonts de la Fiscalia.

La querella respon a la denúncia presentada el 10 d’abril per la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuan, i té el suport de l’Estat, ja que el ministeri de Sanitat té previst personar-se en la causa.

En sortir dels jutjats, la presidenta de l’associació va afirmar que la denúncia no pretenia que es multi el local o que el tanquin durant una temporada, sinó "que aquest lamentable fet no torni a succeir mai".

Entitats, associacions i membres del Govern han criticat la decisió del 'pub', entre ells l’alcalde de la ciutat, el socialista Àngel Ros i la consellera Neus Munté, que va publicar aquest apunt a Twitter: "Tot el suport a Down Lleida. Una societat que vol ser inclusiva no es pot permetre aquestes pràctiques".

La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, per la seua part, a més de mostrar el seu suport a l’associació va fer saber a alguns membres de la seua junta la seua intenció de prendre un refresc amb els joves en el Fissure, si és possible, i si no en un altre lloc el 24 de maig.

tracking