SEGRE

SALUT

La Paeria instal·la quatre desfibril·ladors al carrer

S’afegeixen als 39 que ja estaven instal·lats en edificis municipals

La Paeria instal·la quatre desfibril·ladors al carrer per atendre emergències cardíaques

La Paeria instal·la quatre desfibril·ladors al carrer per atendre emergències cardíaquesE. H.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha presentat avui la instal·lació de quatre nous desfibril·ladors portàtils que s’han col·locat a peu de carrer, coincidint amb la celebració d’actes massius per les Festes de Maig. Estan situats a la plaça Paeria, a Ricard Viñes, a la paret del pavelló Barris Nord i a la del Camp d’Esports. L’alcalde, Àngel Ros, ha destacat que se sumen als 39 que ja té instal·lats la Paeria en diferents edificis municipals i espais emblemàtics, com la Seu Vella i La Mitjana, i que fan de Lleida una de les ciutats més "cardioprotegides". L’ús d’aquests dispositius és molt senzill i el mateix aparell dóna instruccions clares per un altaveu perquè qualsevol persona pugui utilitzar-los.

"Quan hi ha una aturada cardíaca, un metge fent un massatge pot recuperar un 5% dels pacients, mentre que qualsevol persona amb un d’aquests desfibril·ladors pot arribar a salvar el 75%. És per això que la formació per utilitzar-los, que fem en els centres cívics, és importantíssima", ha assenyalat el tinent d’alcalde de l’àrea social, Xavier Rodamilans. A més, ha remarcat que davant del dubte, en cas que alguna persona es desplomi és millor utilitzar-los, ja que si la persona té pols, el propi desfibril·lador ho detectarà i no actuarà.

Els aparells, que truquen automàticament als serveis d’emergència, els ha instal·lat l’empresa lleidatana Neosalus Cardioprotecció, instal·lada al parc científic de Gardeny. També prepara millores en la seua aplicació mòbil perquè, a més de mostrar les ubicacions dels desfibril·ladors, també activin automàticament voluntaris que siguin a prop d’on hi ha una emergència perquè puguin utilitzar-los.

tracking