SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

La UdL ajudarà a pagar despeses d'habitatge o desplaçament a uns 160 estudiants

Una mitjana d’uns 1.000 euros per a 90 pel pis i quantitats variables per a 70 que es desplacen diàriament

Entrada principal de la seu del Rectorat de la UdL.

Entrada principal de la seu del Rectorat de la UdL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) contribuirà a pagar la despesa de l’habitatge o el desplaçament diari d’uns 160 estudiants. Així es desprèn de la resolució, encara provisional, de la primera convocatòria d’aquests ajuts, destinats a alumnes que resideixen fora de Lleida ciutat (també fora d’Igualada per a matriculats en els estudis que ofereix en aquesta ciutat). Segons va explicar la vicerectora d’Estudiantat, Neus Vila, la subvenció per a l’habitatge va rebre 362 sol·licituds, de les quals 90 han estat admeses. Les bases establien que l’import màxim a percebre pel beneficiari és de 1.500 euros, en funció de diferents paràmetres. Pel que fa al desplaçament diari, hi va haver 275 peticions, de les quals han estat admeses 70. La quantitat de l’ajuda depèn de la distància a cobrir. El màxim és de 520 euros, si supera els 30 quilòmetres; de 280, si és d’entre 10 i 30 quilòmetres, i de 120, si no arriba als 10 quilòmetres.

La UdL havia reservat una partida de 150.000 euros per a subsidis a les despeses de pis i una altra de 50.000 per als de desplaçament. Vila va estimar que, en el primer cas, els 90 ajuts concedits suposaran uns 90.000 euros, a raó d’una mitjana de 1.000 per a cada una, la qual cosa representa el 60% del pressupost, mentre que les 70 per a viatges sumaran una mica més de 30.000 euros i absorbiran entorn del 65% de la partida.

La vicerectora va assenyalar que tots dos ajuts eren incompatibles entre si, ja que només podia sol·licitar-se el d’habitatge o el de desplaçament. També són incompatibles amb les beques del ministeri d’Educació que inclouen un complement per a la residència i amb les que convoca l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per facilitar la mobilitat dels alumnes de les comarques del Pirineu. Així mateix, s’havien de complir determinats requisits econòmics i acadèmics (vegeu les claus). Vila va valorar com a satisfactori el resultat d’aquesta primera convocatòria i va apuntar la possibilitat de canviar el termini i convocar per separat els dos ajuts per facilitar els tràmits. Va afegir que, entre els beneficiaris de l’ajuda per a habitatge, predominen alumnes del Pirineu i de la resta d’Espanya.

tracking