SEGRE

XARXES PERILLS

Una nena de Balaguer, primera víctima a Lleida del joc de la 'Balena blava'

Es tracta d’un macabre repte a internet en el qual s’insta menors a suïcidar-se

El Mossos d'Esquadra alerten del perill del joc 'balena blava'

Una nena de Balaguer, primera víctima a Lleida del joc de la 'Balena blava'Mossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nena de 12 anys de Balaguer ha denunciat aquesta setmana davant dels Mossos d’Esquadra que ha estat víctima del macabre joc de la ‘Balena blava’, en el qual els adolescents han de passar fins a 50 perilloses proves que poden acabar en el suïcidi. El de Ponent és un dels sis casos detectats fins ara a Catalunya.

El perillós joc virtual de la Balena blava ja ha arribat a les comarques lleidatanes. Els Mossos d’Esquadra han rebut aquesta setmana la denúncia d’una nena de 12 anys de Balaguer que hauria estat víctima d’una pàgina web que incita els adolescents al suïcidi després de passar cinquanta perilloses proves. Segons van confirmar ahir fonts policials, s’han rebut sis denúncies a Catalunya: a Balaguer, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sabadell i Girona. En el cas de la Noguera, és la víctima més jove detectada fins ara i és l’última de la qual es té constància. Així mateix, s’investiguen altres possibles casos.

La menor de Balaguer va entrar a l’esmentada pàgina web per curiositat, però, quan va veure el tipus d’instruccions que se li donaven i que podrien posar en risc la seua vida, ho va explicar als pares i es van dirigir a dependències policials per interposar la denúncia. Es tractaria d’un contacte molt inicial que no hauria arribat a extrems com un de detectat a Terrassa, on la menor està ingressada a la unitat de Psiquiatria de l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Els investigadors estan provant de localitzar l’administrador d’aquesta pàgina, que podria ser investigat per un delicte d’inducció al suïcidi. Per fer-ho, estan en contacte amb altres cossos policials per rastrejar el circuit i contactar amb altres investigacions. Des d’Ensenyament, s’han activat els protocols per evitar nous casos.

Els Mossos recorden que treballen de forma continuada amb col·legis, famílies i organismes públics per promoure una internet segura, conferències en les quals s’inclou aquest joc. Tanmateix, recalquen que és necessària una implicació més gran dels pares, ja que són ells els que han d’alertar de qualsevol conducta estranya dels seus fills. La Policia insisteix que no es tracta d’un joc i que la inducció al suïcidi pot comportar penes de presó d’entre 4 i 8 anys.

Per la seua part, la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, va instar a denunciar perquè hi ha assetjament i amenaces. Per combatre-ho, va apostar pel diàleg i l’educació, i va fer una crida als pares a estar alerta davant de qualsevol actitud sospitosa.

tracking