SEGRE

INVESTIGACIÓ

Tres mesos de l'assassinat de la funcionària d'Ensenyament a Lleida sense detinguts

Els Mossos d’Esquadra tindrien identificat el presumpte autor però els falten proves claus per actuar || Va ser degollada dins del seu pis al carrer Acadèmia

La porta del pis en el qual va tenir lloc l’assassinat.

La porta del pis en el qual va tenir lloc l’assassinat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Demà dimecres es compleixen tres mesos del brutal assassinat d’Amparo Soler Betés, la funcionària d’Ensenyament de 61 anys que va ser trobada morta la nit del 17 de febrer al seu pis del número 12 del carrer Acadèmia. El crim continua sense resoldre. Els Mossos d’Esquadra tindrien identificat el sospitós però falten proves clau per detenir-lo, segons han apuntat fonts properes al cas a aquest diari.

Una de les proves determinants podria obtenir-se amb les anàlisis de criminalística, que encara no han conclòs. S’hi podria trobar restes biològiques de l’autor, com sang o cabells, segons les mateixes fonts.

Durant el trimestre transcorregut des del crim a penes s’han fet públics detalls de l’àrdua investigació policial. La mort va ser molt violenta i la víctima va rebre entre tres i quatre ganivetades al coll després d’un atac que va ocórrer d’improvís. Així es desprèn de les investigacions dutes a terme pels Mossos d’Esquadra, com ja va publicar SEGRE.

Les anàlisis criminalístiques podrien aportar restes biològiques de l’assassí, com sang o cabells

Amb tota probabilitat, la víctima no va poder defensar-se de l’assassí. No presentava marques que pogués haver estat lligada de mans abans de morir. Tampoc estava forçada la porta de l’habitatge, per la qual cosa sempre s’ha sospitat que la víctima coneixia l’assassí i que el va deixar entrar al pis.

Els Mossos d’Esquadra compten amb diverses proves accessòries per encaminar la investigació a partir de les dades del telèfon mòbil de la víctima (registre de trucades, per exemple) i de l’anàlisi de les imatges de les càmeres de seguretat dels establiments dels voltants de l’habitatge.

En aquest tipus de casos, solen demanar a les companyies de telèfons el registre dels números de mòbil que hi havia a la zona (geolocalització) en l’interval de temps en què es va produir el crim. Després d’acarar-los un per un, es descarten aquells que són de persones que no encaixarien amb el perfil de l’autor de l’assassinat de la funcionària.

La residència on hi havia la seua mare va alertar de la desaparició La residència de la mare de la funcionària va ser la que va donar la veu d’alarma després que la víctima no acudís aquell divendres al centre per recollir-la i emportar-se-la a casa seua per passar el cap de setmana. Al no presentar-s’hi, la direcció del centre va alertar dela desaparició als Mossos, que cap a les 23.00 hores van acudir a l’habitatge i van trobar la dona ja sense vida. Amparo Soler Betés vivia sola i treballava com a administrativa d’Ensenyament a Lleida des de l’any 1977. La víctima, que els seus coneguts van descriure com una dona molt discreta, mantenia vincles amb Ballobar, el seu lloc d’origen, on tenia una casa que volia vendre. Pel que sembla, recentment hauria discutit amb alguns dels pocs veïns amb els quals encara mantenia contacte.

tracking