SEGRE

PROMOCIÓ ECONÒMICA

La Fira recuperarà Decorhàbitat per la millora del sector

Tanca el bienni 2015-2016 amb xifres positives i la Generalitat preveu donar aviat una resposta sobre si finançarà el nou pavelló

La Fira recuperarà el 2018 el saló de mobiliari i decoració Decorhàbitat per la millora del sector immobiliari

La Fira recuperarà el 2018 el saló de mobiliari i decoració Decorhàbitat per la millora del sector immobiliariÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fira de Lleida recuperarà l’abril de 2018 la celebració del saló dedicat al mobiliari i la decoració Decorhàbitat, que es va celebrar per última vegada el 2010 de forma conjunta amb De Nuvis, a causa de la millora que ha detectat al sector immobiliari. "Hem cregut que hi ha mercat i és viable", ha afirmat l’alcalde i president del patronat de la Fira, Àngel Ros.

La institució va aprovar ahir els comptes de 2016, que es tanquen amb un resultat negatiu de 245.273 euros. No obstant això, el balanç es queda en xifres positives de 25.371 euros si es compta el bienni 2015 i 2016, com fa habitualment la Fira per tenir en compte la forta estacionalitat de les seues xifres com a conseqüència de la celebració cada dos anys de Municipàlia, la seua fira més rendible. "Continuem equilibrant els comptes sense necessitat d’aportacions extra, després de la tasca important d’optimització de costos que es va fer en els últims anys", ha destacat l’alcalde, qui ha remarcat que la Fira només té 6 treballadors i un director compartit amb GlobaLleida.

El 2017 torna a ser any de Municipàlia i les perspectives de contractació són molt bones, ha assenyalat Ros, que ha destacat que l’altre gran certamen, Sant Miquel, també creixerà aquest exercici als sectors de l’automòbil, els tractors, la maquinària i la tecnologia. La Fira ha elaborat un estudi econòmic, que xifra en 8,8 milions d’euros el seu impacte a la ciutat durant 2016, tenint en compte que s’han celebrat 22 fires amb 300.000 visitants i 450 expositors. El 2017, aquestes xifres augmentaran per la celebració de Municipàlia.

Respecte al projecte de nou pavelló, pendent des de fa gairebé una dècada, el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, ha assegurat que el conseller de Empresa Jordi Baiget, es va reunir recentment amb Ros i s’ha compromès a donar una resposta a les properes setmanes a la proposta de la Fira perquè els seus quatre patrons (Paeria, Diputació, Generalitat i Cambra de Comerç) financin proporcionalment el nou pavelló. Farré ha destacat que ara és possible plantejar-ho per la millora de la situació econòmica i del pressupost de la Generalitat i que saben de la "necessitat" per a la Fira de disposar d’aquest nou equipament, que té un cost de 2,8 milions d’euros.

tracking