SEGRE

ALARMA

Kamikazes urbans

La Paeria insta els ciutadans a denunciar actes temeraris de menors || Un vídeo d’un nen penjat de l’ascensor de la Seu Vella, últim cas

Kamikazes urbans

Kamikazes urbansSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vídeo d’un adolescent penjat d’una mà a l’ascensor de la Seu Vella posant la seua vida en perill és l’últim cas conegut de pràctiques de risc a Lleida protagonitzades per kamikazes urbans moltes vegades menors d’edat.

El vídeo es va fer viral aquest dimarts a primera hora de la tarda després de la seua publicació a La Veu de Lleida. L’arxiu va ser penjat fa un any a Facebook, segons informava el mateix digital, i no se sap quan es va gravar. Des de la Paeria van assenyalar aquest dimarts que “no es poden cometre accions temeràries que posin en risc la mateixa vida i la d’altres persones o provocar danys al patrimoni”.

Així mateix, van insistir que “cal posar en coneixement de la Guàrdia Urbana qualsevol situació d’aquest tipus”. La Paeria desconeixia aquest dimarts si aquest acte temerari, al Turó de la Seu Vella, s’ha donat en altres ocasions, encara que va recordar que el 1998 una persona va estar dos setmanes penjada del campanar de la Seu Vella. Altres casos recents són els de joves que es banyen a les comportes del riu Segre a Pardinyes o en canals.

També va ser molt difós el 2015 el vídeo d’un nen de 12 anys de la Mariola que va creuar per sobre de l’arc de la passarel·la dels instituts. Tot això és molt diferent a l’activitat d’esportistes extrems com el saltador base Richi Navarro, que ha protagonitzat vídeos saltant des de de la Seu Vella i una torre de la plaça Europa.

“És molt perillós i no són conscients del risc” “És una cosa molt perillosa perquè no són conscients del risc que estan corrent”, va explicar aquest dimarts Adan Pérez, un especialista lleidatà en parkour, que consisteix a saltar obstacles. En alguns països com els Estats Units s’ha posat de moda fer-se selfies en situacions similars i alguns casos han acabat tràgicament.

Kamikazes urbans

Kamikazes urbansSEGRE

Kamikazes urbans

Kamikazes urbansSEGRE

Kamikazes urbans

Kamikazes urbansSEGRE

tracking