SEGRE

MEDI AMBIENT

La recollida d'escombraries porta a porta en botigues de l'Eix es farà a partir de les 21.00

El nou sistema es posarà en marxa la primera quinzena de juny i augmentarà el reciclatge

Larrosa es va reunir ahir amb un grup de comerciants per plantejar el nou model de recollida.

Larrosa es va reunir ahir amb un grup de comerciants per plantejar el nou model de recollida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern municipal va presentar aquest dimecres als comerciants de l’Eix el nou model de recollida d’escombraries porta a porta per a les botigues, que té per objectiu millorar el reciclatge i que entrarà en funcionament a començaments de juny. La recollida es farà a partir de les nou de la nit, com demanaven el 91% dels comerciants, segons l’enquesta a 455 botigues que ha fet la Paeria, va explicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. Inicialment, l’ajuntament va plantejar que es fes al migdia, però el rebuig dels comerciants va fer que es reconsiderés la mesura.

Les botigues hauran de treure al carrer cada dia al tancar les escombraries orgàniques i el cartró o paper, mentre que el vidre i els envasos es trauran en dies convinguts, entre dos i quatre vegades per setmana. Ben aviat es començaran a repartir a les botigues les bosses, cubs i contenidors en què hauran de dipositar cada una de les fraccions de residus, d’una mida adequada a la seua producció d’escombraries. Portaran incorporades unes etiquetes que els treballadors d’Ilnet escanejaran per portar un control del reciclatge i la producció de residus de cada establiment. Així, es podrà sancionar les botigues que no reciclin.

Larrosa va destacar el “gran consens” per posar en marxa aquest nou sistema i va indicar que permetrà compatibilitzar la cura pel paisatge urbà amb la recollida d’escombraries. La neteja del carrer s’anirà fent progressivament a mesura que es van recollint les escombraries. La intenció de la Paeria és que el procés sigui ràpid per deixar el carrer net com més aviat millor i evitar molèsties a veïns.

Una vegada acabi la recollida tan sols quedaran al carrer fins al matí següent 28 contenidors, va dir Larrosa. La resta està previst que els guardin els establiments que encara estaran actius (per exemple els bars que tanquen més tard). Fins ara, les botigues de l’Eix només separaven el cartró, per la qual cosa la Paeria espera que el nou sistema porta a porta, que ja s’aplica en 168 grans productors a la resta de la ciutat, permeti augmentar sensiblement el reciclatge.

El president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González, va mostrar la seua “satisfacció total” amb aquest nou sistema de recollida, atès el consens majoritari dels propietaris d’establiments. També va assenyalar que no entorpirà l’activitat comercial.

tracking