SEGRE

EDUCACIÓ

Les sol·licituds de beques de menjadors augmenten a 2.625

A Lleida i la resta del Segrià, un 12% més que aquest curs || El consell atribueix l’increment a criteris de renda més assequibles

Divendres, últim dia per demanar els ajuts, es van registrar cues.

Divendres, últim dia per demanar els ajuts, es van registrar cues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les sol·licituds de beques menjador per al curs 2017-18 per part de famílies de Lleida i la resta de la comarca del Segrià han augmentat un 12% respecte al curs anterior, segons les dades del consell comarcal, que és l’encarregat de la gestió d’aquests ajuts. El termini per presentar sol·licituds va concloure divendres passat i se’n van registrar un total de 2.625.

El consell atribueix l’augment a la “flexibilització dels criteris per accedir als ajuts”, ja que la Generalitat va modificar l’any passat els llindars d’ingressos per reduir el nombre de famílies que quedaven excloses dels ajuts, malgrat estar en situació de pobresa o propera. Tot i així, la gran majoria dels ajuts que es concedeixen només cobreixen la meitat del cost del menjador, mentre que els que cobreixen el 100% tenen llindars d’ingressos molt més baixos i aquest curs només han suposat l’11% del total de beques menjador concedides. Ensenyament afirma que ara totes les famílies que compleixen els requisits obtenen l’ajuda.

D’altra banda, el consell del Segrià va destacar que aquest curs ha dut a terme diverses activitats per donar a conèixer a les famílies informació sobre el consum d’aliments de producció integrada i els seus beneficis, gràcies a un conveni amb Alessa i el Consell Català de la Producció Integrada. Una de les activitats ha estat l’edició d’un llibret didàctic per a escolars distribuït per 36 escoles.

tracking