SEGRE

PARC CIENTÍFIC

L'empresa tecnològica GFT amplia la seu que té a Gardeny i contractarà 140 empleats

Actualment compta amb 150 treballadors i preveu incorporar-ne 60 en una primera fase i 80 més en el futur || Té acords amb la Politècnica Superior de la UdL i centres d’FP com l’institut Caparrella

L’empresa GFT ja té disponible l’espai per ampliar la plantilla en seixanta persones.

L’empresa GFT ja té disponible l’espai per ampliar la plantilla en seixanta persones.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La multinacional alemanya GFT, especialitzada en el desenvolupament de tecnologia de la informació per al sector dels serveis financers, ha ampliat la seua seu al parc científic de Gardeny i preveu passar en els pròxims mesos dels 150 empleats actuals a 280-290, segons va anunciar aquest dimarts el seu director, Josep Ramon Freixanet. Va detallar que en una primera fase generaran 60 llocs de treball i, en una segona, uns 80 més.

L’objectiu de la firma és “anar creixent a poc a poc, tan aviat com tinguem projectes i contractem bons professionals”. En aquest sentit, Freixanet va destacar que tenen un acord amb la Universitat de Lleida. “Els seus titulats estan molt ben preparats i volem incorporar aquest capital humà perquè no hagin d’anar-se’n de Lleida.

De capacitat de gent, n’hi ha, el que cal fer és vèncer la reticència de molta gent que creu que només pot créixer a Barcelona, o estudiar a Barcelona”, va argumentar, i va subratllar que “hem de donar l’exemple que Lleida té potencial per créixer tant en carreres com en llocs de treball, i amb això [aquesta ampliació] ho demostrem”. La firma també té acords amb centres d’FP, com ara l’institut Caparrella. GFT ha desenvolupat projectes per a clients del sector bancari i assegurador estatals i internacionals, per a països com Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, el Canadà i els Estats Units.

L’empresa ha adequat un nou espai de 700 m² a la segona planta de l’edifici H2 del parc, amb la qual cosa les seues instal·lacions ocupen ara 1.400 m², just quan es compleix el cinquè any a Lleida (va obrir amb 28 persones, per la qual cosa la plantilla s’ha quadruplicat amb escreix). L’alcalde, Àngel Ros, va visitar la nova seu de GFT i va afirmar que amb aquesta ampliació “col·labora en el progrés econòmic de la ciutat i genera llocs de treball en un sector, el tecnològic, que ofereix ocupació de qualitat, especialment als joves.”

L'apunt

  • La UdL constata un dèficit d’informàtics. L’Escola Politècnica Superior de la UdL voldria poder formar més enginyers informàtics, però per fer-ho cal que hi hagi més vocacions científiques. El director, Francesc Giné, va comentar durant la visita a l’ampliació de la seu de GFT a Gardeny que el seu objectiu és poder titular-ne cinquanta a l’any, quan actualment les xifres se situen vora la quarantena. Va recordar que, tal com va publicar aquest diari, hi ha estudiants que ni tan sols acaben el grau perquè troben feina abans. També va destacar l’interès que tenen estudiants estrangers pel màster d’Enginyeria Informàtica.

Lleida, líder en teleassistència a l’Estat Lleida és la tercera capital de l’Estat amb la cobertura de teleassistència més gran, amb un 22,34% de les persones de més de 65 anys. Només la superen Barcelona i Madrid. Així ho va indicar aquest dimarts l’alcalde, Àngel Ros, en una visita a Tunstall Televida, l’empresa que ofereix aquest servei municipal, amb seu al parc científic de Gardeny. A Lleida, la teleassistència és gratuïta i actualment compta amb 5.328 usuaris, dels quals 852 es van incorporar l’any passat. Del global, 78 són menors de 65 anys; 631 tenen entre 65 i 74 anys; 845, entre 75 i 79; 1.595, entre 80 i 84, i 2.180, 85 anys o més. Així mateix, unes altres 1.800 persones disposen també del braçalet QR. Ros va destacar també que els usuaris tenen, a més del tradicional medalló, diferents dispositius electrònics en funció de les seues necessitats. En concret, a 351 llars d’usuaris de teleassistència han instal·lat detectors de foc i fum; 301 de gas; 96 de mobilitat (detecta si una persona passa per davant); 36 de caigudes, i 16 de teleassistència mòbil. El director general de Tunstall Televida, Abel Delgado, va explicar que estableixen l’atenció als usuaris en funció del seu nivell de risc, segons la situació social que tenen i la seua salut. Una treballadora social ho analitza i un programa determina si necessiten algun dispositiu addicional al medalló. L’empresa ha ampliat d’una a tres les unitats mòbils i també porta a terme un programa per a prevenció de la pobresa energètica detectant situacions de risc i aplicant accions que afavoreixen l’estalvi en el consum d’energia. El 2016, va gestionar 225.555 trucades i 3.425 emergències, i va efectuar prop de 7.000 visites a domicili. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va apuntar que la teleassistència aporta tranquil·litat als familiars dels usuaris.

L’empresa GFT ja té disponible l’espai per ampliar la plantilla en seixanta persones.

L’empresa GFT ja té disponible l’espai per ampliar la plantilla en seixanta persones.MAGDALENA ALTISENT

tracking