SEGRE

PERSECUCIÓ MORTAL

Les dos pistoles de l'atracador mort a trets quan fugia dels Mossos eren simulades

Investiguen si va amenaçar els agents amb les armes o bé les van trobar en una bossa i, fins i tot, a la furgoneta || Els dos trets van impactar per l’esquena la víctima a més de cinc metres de distància

L’atracador va morir a uns 20 metres d’on va abandonar la furgoneta juntament amb el seu còmplice.

L’atracador va morir a uns 20 metres d’on va abandonar la furgoneta juntament amb el seu còmplice.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atracador que va morir diumenge a última hora de la tarda a la Bordeta, durant una persecució policial després de rebre dos trets per l’esquena disparats per un mosso d’esquadra, portava dos pistoles simulades, segons han informat a SEGRE fonts properes al cas. L’agent hauria disparat a la víctima a més de cinc metres de distància, segons les mateixes fonts. La Policia catalana i el jutjat investiguen si l’atracador va amenaçar els agents amb les armes o bé les van trobar en una bossa o dins de la furgoneta, com ja va apuntar aquest dimarts aquest diari. L’Àrea d’Investigació Criminal s’ha fet càrrec de la investigació, però, al seu torn, la Divisió d’Afers Interns ha obert una informació reservada. Les indagacions hauran de determinar amb exactitud com es va produir el desenllaç de la persecució.

Els Mossos d’Esquadra van afirmar dilluns en un comunicat que, “segons les declaracions dels agents que van participar en l’operatiu”, el delinqüent que va acabar morint “hauria apuntat amb una arma un dels mossos, que, al sentir-se amenaçat, va fer ús de la seua arma reglamentària per repel·lir l’atac, ferint mortalment l’atracador”. Van afegir que a aquest “se li van localitzar dos armes”.

La Divisió d’Afers Interns ha obert una informació reservada, habitual en aquests casos

El mort és un veí de Reus amb nombrosos antecedents. El seu còmplice passarà avui a disposició judicial (vegeu el desglossament).

La persecució de diumenge va començar quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement, a les 19.37 hores, d’un atracament a la gasolinera de Corts Catalanes, a Balàfia. Dos atracadors havien fugit amb 500 euros després de ferir amb un tornavís l’empleat. Durant la fugida, amb una furgoneta robada el 20 d’abril a Reus, van xocar contra diversos cotxes i van seguir camps a través fins que es va aturar el vehicle. Agents de la Policia Científica van anar dilluns al matí al descampat per tal de recollir més proves, com ara casquets de bala.

El detingut es nega a declarar als Mossos i ho farà avui al jutge El segon atracador, que va ser detingut pels Mossos després d’amagar-se en un magatzem, es va negar a declarar aquest dimarts en seu policial, segons van informar a aquest diari fonts solvents. L’arrestat és un veí de Reus de 44 anys amb múltiples antecedents per robatoris violents. L’home passarà aquest matí a disposició judicial. El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida porta la investigació, que, segons va informar aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, “disposa només de la informació corresponent a l’aixecament de cadàver que ell va dirigir”. Els dos atracadors acumulen nombrosos antecedents policials per robatoris violents i amb força, furts, robatori amb força en interior de vehicle, robatori de vehicles i atemptat i desobediència als agents de l’autoritat.

tracking