SEGRE

INVESTIGACIÓ

Presó per al detingut en la fuga mortal, que diu que no duien armes

Declara que ni ell ni el seu company no portaven pistoles || El jutjat obre dos causes, una pel robatori i l’altra per la mort de l’altre atracador per trets dels mossos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del jutjat d’Instrucció número u de Lleida va dictar aquest dimecres presó provisional comunicada i sense fiança per a l’acusat d’atracar una gasolinera a Balàfia diumenge passat, fet que va originar una fuga que va acabar a la Bordeta amb l’altre atracador mort pels trets dels Mossos d’Esquadra. La jutge acusa el detingut d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. El jutjat ha obert dos causes: una pel robatori i l’altra per la mort d’un dels atracadors. El detingut només és investigat pel robatori.

Segons va explicar l’advocada de la defensa, Maria Rosa Gol, el detingut va declarar que no anava armat el dia que van succeir els fets i que no li constava que el seu company portés armes, ni reals ni simulades, la qual cosa contradiu la versió facilitada pels Mossos d’Esquadra, que van afirmar en una nota de premsa que el delinqüent que va morir “hauria apuntat amb una arma a un dels mossos, el qual, al sentir-se amenaçat, va fer ús de la seua arma reglamentària per repel·lir l’atac ferint mortalment l’atracador”.

L’acusat va declarar que és toxicòman i que diumenge ell i el seu company havien begut alcohol

L’acusat, de 44 anys, originari de Reus i amb múltiples antecedents penals per robatoris violents, va declarar que coneixia l’altre atracador perquè eren amics de la infantesa. Segons l’advocada, diumenge es van retrobar i l’acusat va declarar que no sabia que anaven a Lleida per atracar una gasolinera. El detingut va reiterar que ell únicament portava a sobre un objecte de fusta i que no tenia cap tornavís (objecte que, segons els Mossos, seria el que s’hauria utilitzat per amenaçar el responsable de la gasolinera) ni cap pistola. A més, va afegir, sempre segons l’advocada, que és drogoaddicte i que el dia dels fets ell i el seu amic havien estat bevent alcohol. El detingut va declarar davant de la jutge durant prop d’una hora i mitja i posteriorment la magistrada va ordenar el seu ingrés en presó preventiva.

La policia catalana i el jutjat investiguen com es va produir el desenllaç de la persecució mortal. L’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos s’ha fet càrrec de la investigació i, al seu torn, la Divisió d’Assumptes Interns ha obert una informació reservada per determinar si la víctima va amenaçar o no amb una arma els mossos.

Les claus

  • Presó. La jutge va decretar aquest dimecres presó provisional i sense fiança per al detingut, un veí de Reus de 44 anys acusat de robatori amb violència i intimidació i amb múltiples antecedents per fets similars.
  • Declaració. Va durar 90 minuts i l’acusat va assegurar que no anava armat i que no li constava que el seu company portés armes.
  • Dos causes. El jutjat ha obert dos causes: una per l’atracament a la gasolinera i l’altra per la mort d’un dels atracadors, que va rebre dos trets per l’esquena per part dels Mossos d’Esquadra. 
Els Mossos d’Esquadra van traslladar el detingut fins als jutjats del Canyeret.

Els Mossos d’Esquadra van traslladar el detingut fins als jutjats del Canyeret.LLEONARD DELSHAMS

tracking