SEGRE

POLÈMICA

Queixes per obres de la UdL vora la biblioteca de Medicina en exàmens

Els alumnes denuncien que el continu soroll els impedeix estudiar || El vicerector de Campus demana disculpes i diu que buscaran espais alternatius a la facultat

Alguns estudiants afectats i, al fons a l’esquerra, les obres.

Alguns estudiants afectats i, al fons a l’esquerra, les obres.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els estudiants de Medicina, com els de la resta de la Universitat de Lleida, estan d’exàmens, però les obres de construcció d’una porta d’emergència al costat de la biblioteca provoquen soroll i vibracions que els dificulten tant l’estudi que han comunicat la seua indignació al deganat. “Això no és viable ni per estudiar ni per a la salut. Ja entenem que aquesta obra fa falta, però a qui se li va ocórrer que calia fer-la ara, en plens exàmens?”, va indicar una estudiant de Medicina. Va remarcar que el preu de matrícula que paguen és molt car i que molts alumnes s’hi estan jugant “no només el curs, sinó també la carrera”.

Un altre alumne va assenyalar que es veuen obligats a posar-se auriculars amb música per intentar mitigar el soroll i va afegir que “quan trepen, vibra tot”. Les obres van començar fa un parell de setmanes i també afecten algunes classes, van apuntar els estudiants, que van proposar ajornar els treballs d’adequació de la porta d’emergència fins al juliol.

Per la seua part, la degana de Medicina, Rosa Soler, va assenyalar que l’equip rectoral de la UdL no li va comunicar quan abordaria aquesta obra ni tampoc la seua envergadura. Va considerar que si n’hagués estat informada podrien haver buscat una solució i evitar molèsties als alumnes. En canvi, el degà de la facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Joan Blanco, va dir que “és cert que se sent soroll alguna vegada, però no dificulta el normal funcionament del nostre centre”.

El vicerector de Campus, Jesús Avilla, va assegurar que va tenir coneixement de les queixes aquest mateix dimecres, va admetre que els estudiants “tenen raó” i va demanar disculpes públiques per la situació generada. “És una obra que depèn d’un concurs i els seus terminis, i no vam poder planificar-ne l’inici amb exactitud, però hem fallat al no haver avisat [la facultat] ni buscat una solució alternativa”, va reconèixer. Va afirmar que els treballs no es poden paralitzar ara, però va anunciar que destinaran altres espais del campus de Ciències de la Salut com a aules d’estudi alternatives a la biblioteca. “Estem intentant compactar la docència per deixar aules lliures en les quals puguin estudiar”, va explicar.

tracking