SEGRE

SOBIRANISME

Josep Maria Terricabras: “La UE farà a Catalunya un vestit a mida, les seues inversions són clau”

L’eurodiputat per ERC Josep Maria Terricabras defensa a Lleida una fiscalitat europea homogeneïtzada || Aposta per un referèndum pactat amb l’Estat

Terricabras va oferir ahir una conferència a la Cambra de Comerç de Lleida.

Terricabras va oferir ahir una conferència a la Cambra de Comerç de Lleida.ERC LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“La Unió Europea no pot permetre’s deixar fora les inversions estrangeres de Catalunya i el seu potencial industrial. Europa li acabarà fent un vestit a mida conforme a les seues circumstàncies econòmiques i socials perquè en continuï formant part, com va fer en el seu dia amb Hongria o Polònia.” Així de contundent va ser Josep Maria Terricabras, diputat per ERC al Parlament Europeu, en un acte aquest dimecres a Lleida.

Va recordar que una Catalunya independent és viable econòmicament, “ho han exposat economistes no sobiranistes com l’exministre Josep Borrell”, i va defensar que el nou país seria un contribuent net que podria sufragar part del deute actual d’Espanya. Per això, va apostar per un referèndum pactat amb l’Estat però, si no s’aconsegueix, “el divorci s’acabarà decidint per via judicial, esperem que no arribem a aquest punt”. El catedràtic en Filosofia va assegurar que el procés català desperta interès a la cambra de Brussel·les, encara que va admetre que no és una qüestió prioritària.

Respecte al futur immediat de la UE, va apostar per la necessitat de crear una fiscalitat homogeneïtzada perquè tots els seus habitants i empreses tributin en igualtat de condicions, així com una política exterior i de defensa comuna, “que siguin d’obligat compliment, no com ara”, va matisar. Tot això, apunta, diluiria l’auge de l’euroescepticisme dels últims anys. Sobre la sortida de la Gran Bretanya de la UE, Terricabras prioritza aconseguir avantatges per als joves europeus que vagin a estudiar allà i minvar el possible perjudici econòmic.

Reunió de Marta Rovira i alcaldes pel full de ruta La portaveu del grup parlamentari de JxSí al Parlament, Marta Rovira, es va reunir aquest dimecres amb alcaldes lleidatans per avançar en la definició del full de ruta de la independència. Rovira també va impartir una conferència sobre els partits del segle XXI a estudiants de Periodisme de la UdL, durant la qual va criticar que la política sovint es posa al servei dels interessos d’uns quants.

Terricabras va oferir ahir una conferència a la Cambra de Comerç de Lleida.

Terricabras va oferir ahir una conferència a la Cambra de Comerç de Lleida.ERC LLEIDA

tracking