SEGRE

EDUCACIÓ

Ciència des del bressol

La facultat d’Educació de la UdL presenta en la jornada de Ciència al Carrer una aula on nens de 0 a 6 anys aprenen ciència experimentant i anuncia que ja busca un espai per adequar-la

Ciència des del bressol

Ciència des del bressolS.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fomentar la ciència des del bressol. Aquest és l’objectiu de la facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida (UdL) amb el seu projecte Espai de Ciència per a Educació Infantil que avui ha presentat en la XI Jornada de Ciència al Carrer, que se celebra a Lleida a la zona per als vianants de Blondel. Es tracta d’un espai amb diferents experiments científics pensats específicament per a nens de 0 a 6 anys desenvolupat pels estudiants de segon del grau de Educación Infantil Gestiones Creatives i en el que han col·laborat també escolars i mestres de diversos col·legis de Lleida. Els petits han pogut provar-ho avui i la UdL ja busca un espai per instal·lar aquesta aula científica infantil, que podria ser a la mateixa facultat d’Educació, on podran anar nens de fins sis anys a aprendre ciència, segons ha explicat el professor de Didàctica de Ciències Experimentals, David Aguilar.

En la jornada de Ciència al Carrer, impulsada pel Centre de Cursos Pedagògics del Segrià, més de nou-cents escolars d’una trentena de centres han mostrat els seus coneixements científics amb diferents experiments i demostracions en parades instal·lades al costat de l’IEI. A més, una de les novetats d’aquest any ha estat la gimcana ‘Els zinc reptes de Ciència al Carrer’, un joc que ha consistit a recórrer cinc dels experiments i respondre a una pregunta en cada un. Els que han completat l’itinerari amb èxit han rebut com a premi científic un objecte que provoca una il·lusió òptica.

tracking