SEGRE

POLÍTICA EQUIPAMENTS

El ple aprova la seu del Morera a l’Audiència amb el ‘sí’ de PSC, Ciutadans, Crida i Comú

Ros lamenta que la unanimitat de les administracions amb l’equipament no s’hagi traduït a la Paeria, a l’abstenir-se PDeCAT, ERC i PP || Llum verda al pla de sanejament amb el vot del govern

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria va aprovar ahir el projecte d’adequació de l’antiga Audiència com a seu del Museu Morera amb el del PSC, Ciutadans, Crida i Comú i l’abstenció de la resta de l’oposició. L’alcalde, Àngel Ros, va lamentar que “la unanimitat entre Paeria, Diputació, Generalitat, Estat i Europa no s’hagi traduït al ple”, i va apuntar que el museu tindrà a la fi una seu definitiva i contribuirà a rehabilitar la rambla Ferran, una tesi que va defensar també Ciutadans, que va recordar la necessitat de resituar els treballadors de l’Audiència. La Crida va parlar de “justícia social” per al Morera i va demanar al govern una aposta ferma. El PDeCAT va criticar l’emplaçament, però va indicar que no s’hi oposa “per dignitat del museu”. ERC tampoc veu “adequat” el lloc ni el projecte i té “dubtes” que els usos museístics siguin possibles, però es va abstenir “perquè tenim ganes que el museu es faci”. L’edil de Cultura, Montse Parra, va dir que el nou Morera “serà la porta d’entrada de la ciutat” i que té vocació nacional i internacional. D’altra banda, el pla de sanejament financer de la Paeria va prosperar amb l’únic suport del govern. És preceptiu per sol·licitar un crèdit de 10,6 milions per a l’Empresa d’Urbanisme (EMU), al superar el deute municipal el 110% dels ingressos, a l’haver incorporat el deute del parc de Gardeny. PDeCAT, Ciutadans, ERC i PP es van abstenir i Crida i Comú van votar-hi en contra. La tinent d’alcalde Montse Mínguez va defensar que “el deute està controlat” i va assegurar que el 2018 es reduirà del 118 al 107% només amb el creixement vegetatiu de l’1% dels ingressos. PDeCAT va demanar més rigor en la gestió, Ciutadans veu el pla “fluix però útil”, ERC va dir que s’absté per “no posar pals a les rodes” i el PP va reclamar una solució per a l’“escurabutxaques” de l’EMU. La Crida va apostar per “canviar el model” i el Comú va demanar deixar el pla sobre la taula.

Lleida

La Paeria haurà de paralitzar dos mesos el procés de demolició dels nínxols del departament de Santa Cecília del cementiri i demanar un dictamen al consell municipal de patrimoni, al prosperar la moció de la plataforma ciutadana Memoràndum. Tots els grups van donar-hi suport, excepte PSC i Ciutadans, que van votar-hi en contra. El govern va dir que els tècnics veuen “impossible” rehabilitar-los i va dir que no volen enderrocar-los per guanyar espai al cementiri, ja que disposen de 4.563 nínxols la titularitat dels quals ha revertit a la Paeria. L’oposició va acusar el govern de falta de manteniment de la zona antiga del cementiri i de menysprear-ne el patrimoni.

Així mateix, van ser consensuades la moció del Partit Popular que insta la Generalitat a complir els acords del Parlament sobre l’accés universal a l’Educació Infantil i la del PDeCAT per un codi de bones pràctiques d’alts càrrecs d’ens locals. Va ser rebutjada la del Comú per l’autonomia dels municipis i de rebuig de les disposicions 27 i 35 dels Pressupostos de l’Estat. De la moció de la Crida d’adhesió al boicot a Israel, van prosperar els punts a favor de cooperar amb la comunitat palestina i donar-li refugi.

L’alcalde Ros i els tinents d’alcalde Mínguez i Larrosa, votant ahir en el ple.

L’alcalde Ros i els tinents d’alcalde Mínguez i Larrosa, votant ahir en el ple.MAGDALENA ALTISENT

L’alcalde Ros i els tinents d’alcalde Mínguez i Larrosa, votant ahir en el ple.

L’alcalde Ros i els tinents d’alcalde Mínguez i Larrosa, votant ahir en el ple.MAGDALENA ALTISENT

tracking