SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

Batxillers internacionals

Dinou alumnes de l’institut Josep Lladonosa completen la primera promoció d’aquests estudis que faciliten l’accés a carreres a l’estranger || Els estudiants destaquen que, malgrat el gran treball extra que suposa, els ha ajudat a madurar i a estar més ben preparats

Alumnes de la primera promoció del Batxillerat Internacional del Lladonosa.

Alumnes de la primera promoció del Batxillerat Internacional del Lladonosa.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Entre els que volen aprofitar per anar a estudiar fora, les universitats britàniques (com la de Leeds o la de Swansea) són les preferides, però la gran majoria preveu quedar-se a la Universitat de Lleida (UdL) o anar a Barcelona. Tot i així, valoren l’experiència positivament, encara que destaquen el gran esforç que els ha suposat. “Jo ho recomano. S’ha de treballar i pot ser que la gent que necessita notes altes per entrar en una carrera s’ho pensi, perquè pot ser que les tingui més baixes. Però crec que m’ha fet créixer acadèmicament i personalment. Té un plantejament molt diferent, que dóna molta importància a l’escriptura i a l’aprenentatge pràctic i no al fet d’estudiar”, explica Alba Besora, una de les estudiants. “És una experiència dura, però m’ha ajudat molt a saber com he de treballar i organitzar-me. Hi ha molts projectes de laboratori que t’ajuden perquè sense el treball manual, només amb un llibre, no aprens tant”, corrobora Blanca Llauradó, una de les seues companyes. “Tens moltes menys hores de lleure, de vegades venien amics a dir-me si volia anar a fer una partida, però havia de dir-los que no, perquè havia d’estudiar. He hagut d’esforçar-m’hi molt, però tampoc m’ho he passat malament i, internacionalment, està molt més ben valorat que el Batxillerat espanyol”, opina Antoni Garí, que sí que vol anar a estudiar fora, concretament a Anglaterra. “No ha estat fàcil, però val la pena. Quan acabes, mires enrere i et sents orgullós de tu mateix”, assenyala un altre dels seus companys, Paul Duma. Fins i tot els que no repetirien li veuen el costat positiu. “Si hagués de tornar a elegir, no el faria, perquè m’ha costat moltíssim esforç i no et garanteix res, continues depenent de la selectivitat. Però té moltes coses positives, he après molt”, assenyala Silvia Goixart.

Els aspirants a estudiar aquest Batxillerat passen una tria prèvia que redueix els quaranta o cinquanta interessats inicials a uns vint-i-dos. Es requereix una mitjana de 8 a l’expedient de l’ESO, passar exàmens de selecció i una entrevista personal en els quals es comprova que realment estan capacitats per fer-ho. “Els alumnes que hi entren han de tenir un grau de motivació altíssim, perquè ho necessitaran. Hi ha moments de baixades; la gestió emocional i el treball amb les famílies és molt important, perquè tenen una pressió molt gran”, relata el coordinador del Batxillerat, Jacint Llauradó. L’interès d’aquests estudis fa que atreguin alumnes de fora de la capital, ja que són molt pocs els centres catalans que els ofereixen.

tracking